onsdag 15 april 2015

FRUKOST OCH KYLSKÅPSINNEHÅLL!

I går kväll satt jag och läste
vad mina bloggvänner
hade skrivit den senaste
tiden. Jag gör så ett tag
innan jag går och lägger
mig. Någon inspiration
till ett eget inlägg har inte
funnits men så när jag
läste hos Hannels om
hennes frukost - då be-
stämde jag mig att visa
 hur min frukost
ser ut, lika varje dag.
 Brödet kan variera. Det är herrn som dukar
fram frukosten och lagar teet och sedan väcker han mig sådär vid halv nio-tiden. Jag är kvälls-människa och släcker inte lampan före klockan tolv
och tar igen sömnen på morgonen. När jag jobbade och måste gå upp vid sex-tiden, sa jag till mig själv, när jag blir pensionär då ska jag sova länge på morgonen. Och så blev det. Det händer ju att jag skall iväg på något och morgonrutinen blir rubbad. Men inte om jag kan bestämma själv.

Hur ser ditt kylskåp ut undrade Znogge?
Ja, vi handlade igår så det gapar inte tomt.
Ja, det är det vanliga, som jag
förväntar mig ska finns när
jag öppnar dörren.
En ekologisk falukorv och
färsk pasta är inte så vanligt
förekommande. Korven var
det extrapris på så därför hamnade den i korgen.
Jag åt av den igår och konstaterade att korv
är gott.Längs ner i kylen finns en grönsakslåda och där finns rotsaker, lök och frukt.
Vi handlar oftast en gång i veckan och äter upp vad som finns innan vi köper nytt.
Det är inte vi som bidrar med allt matsvinn, som det skrivs så mycket om.
I kylskåpsdörren finns diverse flaskor som underlättar matlagningen.
Längs ner i dörren kan det stå några flaskor vitt vin, men i går gapade
den hyllan tomt. 

Hur ser innehållet i ditt kylskåp ut?


9 kommentarer:

 1. Ungefär som hos Dig. Jag brukar handla varje Torsdag.
  brödet brukar jag baka, men nu är jag sugen på riktigt gott köpsbröd.
  Sen skall vi ha gott pålägg, för min dotter kommer på fredag och då bliver det goda smörgåsar med mycket grönt.
  Denna vecka skall ag handla lite lövbiff är sugen på Oxrulader.
  Men sen vill jag ha sill och potatis, glass och jordgubbar,
  lite sådans skall jag handla. Jag älskar fisk, Torsk, Lax och spättor.
  ha,ha en burk fiskbullar går ner med.
  Det varv ett snyggt och nfint kylskåp hos dig.
  Nu skall jag ta med mig, Svensk Damtidning till sängen.
  jag är morgonmänniska uppe jättetidugt.

  kram >Hajan

  SvaraRadera
 2. Jag har ännu inte handlat till helgen, då jag bor så nära att jag kan komplettera på ICA. Storhandlar en g i månaden på Coop. Den där kylskåpsdörren ser ut som min; nog så viktigt för att få smak på maten. Jag använder också Keldas mellangrädde. Din frukost ser litet mager ut, det sägs ju att man ska köra igång ämnesomsättningen med proteiner. Jag äter gröt av olika slag till frukost. I morgon ska jag äta Molinogröt, har nyss lagt i blöt katrinplommon, aprikoser och linfrön. Just nu är jag litet risig. Min pollenallergi övergick i akut luftrörskatarr, så jag äter penicillin sedan i tisdags. Positivt var dock dagens besök på Karolinska sj, Hematologen. Det är tre år sedan cancern nu och den årliga kontrollen visade ingenting. Jag saknar också idéer till bloggen, men har ca tio böcker jag ska skriva om. Det kanske passar de närmaste dagarna, då jag inte ska gå ut. Hoppas du har det bra för övrigt. kram

  SvaraRadera
 3. Jag beundrar ordningen i ditt kylskåp. tyvärr kan jag inte konkurrera med dig och känner inte för att skicka en bild. Men jag kan försöka efterleva ditt goda exempel och lägga ut en bild, när jag klarat det! Tack för utmaningen.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mitt innehåll liknar ditt, i varje fall som på dörren.
  Vi har rensat ut så mycket vi kan av 'smått och gott', och även gjort mycket restmats blandningar. Man slänger alldeles för mycket.
  Denna helg är vi utbjudna i tre dagar av vänner, så någon helg handling blir det inte. Sen måste vi även äta ut av vad frysen har att erbjuda och inte bara fylla på som ekorrar, hi hi . . . .
  Den som storhandlar är min man eller så gör vi det tillsammans, det är så tråkigt att handla, hi hi hi . . . . men sant.

  Jag hade middagsgäster i dag, snabba beslut men kul så man tager vad man haver. Kompisen hjälpte till och vi hade en trevlig stund med matlagning. Sen ringde hon sin man och sa att även han kunde komma.
  Konstigt nog blev det massor av mat över, det blev att frysa ner kycklings-grytan.De åkte till jobbet och vi gamle tog en vilopaus, *fniss*

  Trevlig helg7 Eva

  SvaraRadera
 5. Gott! Jag är också morgontrött... det är inte maken, så vi är lite otakt på helgerna :) Han dricker gärna kaffe, så jag dricker både och på helgerna...Lite olika bröd, tycker om knäckebröd också, gärna finskt.

  Kul att hjälpas åt i köket, vi har ofta knytkalas. Det blir variation och slipper en jobba...
  Nyss köpte jag alldeles nymalet köttfärs, Highland Cattle-kossor som vi ser från balkongen och färska ägg, testade deras hemlagad chilikorv, annars tycker vi om falukorv med :)

  SvaraRadera
 6. Jag är också kvällsmänniska och sover längre än min man. Så det är han som ordnar frukosten här också. Men jag får bre mackan själv.

  Vårt kylskåp ser bra ut, för vi fick ett nytt av hyresvärden för nån vecka sen. Så vi håller mycket bättre ordning nu än tidigare.

  Sv: Jaså du har fått tvillingpojkar i present? Visst är det konstigt att man har hunnit ner till fjärde generationen! Jag har tillgång till tre barn, sju barnbarn och numera också till sex barnbarns barn. Men tyvärr bor de inte nästgårds, så det dröjer mellan gångerna vi kan träffas. Den närmaste är ju treåringen som bor i Eslöv och vi i Helsingborg.

  Så visst får barnen alldeles för många presenter. De kan ju aldrig veta av vem man har fått det ena eller det andra. Jag visste ju inte vad killen har eller inte har, så jag bestämde mig för att sticka tröjan till honom. Mamma blev nog glad, men han ville ju inte ens prova den. Han hade alldeles för mycket nytt omkring sig.

  Kram/Gilla

  SvaraRadera
 7. Ja i mitt kylskåp finns lite av varje det som behövs, inget överdåd. Tycker det ibland är så tråkigt att laga mat men nåt får man ju ha i magen. Jag är gärna upp sent, älskar sova på morgonen, tyvärr går det inte alltid så bra sömnen blir då lite för kort.
  Ha en fin helg/kramen

  SvaraRadera
 8. Din frukost ser ju i alla fall lite kul och färggrann ut! Min består av en tallrik havrekligröt och en kopp te....Grått och tråkigt, men jag tycker om det.
  Jag gjorde en omfattande genomgång av vårt kylskåp för ett tag sen och det är skönt att rensa ut och bort, det känns som man har mer val och möjligheter när det inte finns för mycket bråte där. Och att slänga mat, nix, det gör vi ytterst sällan här heller. Är uppfostrad så att det mesta går att använda. En potatis som är över kan man reda en soppa med osv, det är en utmaning i sig.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Hejsan Viola !

  Blir du mätt på det lilla.
  Har försökt halvera middagen, men på morgonen
  vill jag ha två rutknäcke med pålägg o.paprika grön o.röd, groddar
  en kopp te ej påse.sedan fi el yoghurt müsli o.bär,
  Det står jag mig på fram till lunch.

  Så fint ordnat som du och din herre har det i kylen , har inte jag.
  dricker inte mjölk längre i te/kaffe, så det blir bara till ev gröt eller till plättar, av majsmjöl, grahamsmjöl elbovete.alternerar med att riva i morot ,palsternacka m.m.

  Försöker äta så nyttigt som möjligt, fast ibland slinker det ner en pizza,som ikväll en färsk med sista dagen idag.

  Kram Mi

  SvaraRadera