lördag 11 mars 2017

Campylobacter!



Vi köpte färsk
majskyckling i går.
Den skulle vi ha till
middag idag.

"Ät inte färsk
kyckling den har
farliga bakterier och
du kan bli riktigt
sjuk" , sa`s det i
Rapport.


Så klart jag blev fundersam och jag läste på nätet och det var ju lite
skrämmande. Jag sov på saken och idag har jag lagat kycklingen
i lergryta.Kycklingen var så genomstekt att  den
nästan föll samman när jag tog upp den ur grytan.
Skärbrädan och alla redskap, som jag använt när jag
gjorde i ordning kycklingen, lade jag ner i diskhon och
kokade vatten och diskade dem. Disktrasan
 slängdes och nu ska det inte vara några campylobacter
i köket.
Jag tror inte att jag köper färsk kyckling på ett tag.

Det har blivit besvärligare att handla mat. Vi köper
närproducerad mat och kött från svenska gårdar och tror att det är 
bra både för oss och miljön.

Kycklingen var mör och god. Jag hade gjort currysås med
 
äppeltärningar i och det var toppen.

Nu är det dags att bänka sig vid teven. Lite ska vi väl
titta på Melodifestivalen. 

6 kommentarer:

  1. jag såg också mellon, ovanligt bra låtar, men de låter ju lika dana. Röstar gör jag inte längre, det blev för dyrt. Kycklingen var nog ingen fara med, man vet ju redan att man måste vara noga med hygien . Jag skall ha
    kyckling-file i dag. här bliver det mest lax
    och kyckling, det äter ju alla.
    Ryggtorsken är bra också, det var ju också 4 pack från början men nu finns det ända nertill 2 pack. Gud vad de lurar oss köpmännen, Är glad så länge jag tycker det är roligt att fixa till maten. Äta bör man
    elest dör man. sant ordspråk, kram från Hajsn

    men gott är det med mat tycker jag. är så glad

    SvaraRadera
  2. Kyckling är gott. Jag är inte så rädd för alla larm som kommer om maten. Bara man tillagar den ordentligt.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Tror inte det är så farligt med kycklingen bara man lagar till den ordentligt och är noga med hygienen.
    Gott är det också:).
    Även jag såg melodifestivalen och det fanns ett par bra låtar.
    gun

    SvaraRadera
  4. Man ska ta alla såna här varningar med en nypa salt och sunt förnuft. Väl tillagad är ingen kyckling någon smittohärd och lagar man till den själv vet man ju vad man gör. På restaurang däremot väljer nog något annat.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  5. Varningar är väl bra, MEN ibland kan de sätta 'griller' i huvudet på folk. Vi vet ju sen länge att kyckling ska tillagas väl genomstekt grillad m.m. . . .
    Redskapen och hanteringen ska vara 100 % noga . . .
    Om vi ska vara dö-förskräckta för allt vi stoppar i oss, då kan vi lika väl korka igen både där uppe och nere. jag fick campylobackter år 1997 av att ätit en pizza med kyckling på i Sverige, blev skitdålig länge. 1 månad helt utslagen 2 månader börjar vända,
    3 månader ännu trött ända in i märgen men började jobba på den tredje månaden, (inte kul alls).
    Inget jag vill ha tillbaka, men jag äter ändå kyckling, både min egen och köpt grillad. Däremot väljer min man aldrig kycklingrätt ute, bara min egna
    och det är ändå jag som blev sjuk . . .
    Ät och var glad . . .
    Vårkram/ Eva

    SvaraRadera
  6. Tack för den fina kommentaren hos mig, gör mig glad. Så roligt att titta in här hos dig också. Ha en fin helg!

    SvaraRadera