torsdag 5 mars 2009

Det okända fusket med maten på din tallrik


Mats-Eric Nilsson har skrivit den här boken. Han har granskat matindustrin för att få svar på en del frågor. Mat som innehåller förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, aromämmnen och färgämnen, varför används ämnena och vad händer i kroppen när vi får i oss dem.
Boken innehåller underhållande skräckhistorier om årsgammal "färskpressad" juice, falsk "äkta" balsamvinäger och tillsatta smakämnen.
Det är en hård kritik mot hur industrin försöker få oss att tro att processad industrimat är nyttigare än hederligt käk.

2 kommentarer:

  1. Godmorgon Grevinnan! Hoppas du läser dina kommentarer innan du börjar ringa runt och väcka folk. Hexan har presentation på gång om dina två böcker, ha en fin Söndag mvh från Ouberlige Peter!
    Va fin din blogg blivt, nu måste du blogga runt så du får lite läsare!

    SvaraRadera
  2. Se så fint jag stavar, men så är det mitt i natten också(ler) Ha det bra mvh från Peter!

    SvaraRadera