torsdag 27 maj 2010

Torsdagsmorgon!


Jag vaknar, kisar lite och undrar var jag befinner mig. Ja, visst i Stockholm hos min son och hans familj. Det är många ovanliga ljud. Känner mig lite trött, men jag behöver inte stiga upp. Bestämmer mig för att vänta tills alla gått till arbete och skola. Svärdottern sover , hon mår inte så bra. Det är sena kvällar i den här familjen. Inte för alla, men någon är alltid uppe och spökar. Ja, så här började min morgon. Nu har jag ätit frukost och läst dagens tidning. Jag har läst:

- att regeringen idag beslutar om en strategi för det fortsatta arbetet för att förhindra att unga blir gifta mot sin vilja. Enligt Ungdomsstyrelsen finns det minst 70.000 unga som upplever att föräldrar, religion och kultur sätter gränser för vem de ska gifta sig med.

- att David Ström som skadades i Afghanistan nu får ersättning från Försäkringskassan som hade nekat honom ersättning för de första två veckorna han var arbetslös eftersom han inte anmält sig som arbetssökande då hans anställning hos Försvarsmakten hade upphört. Vid den tidpunkten kunde han knappt sitta upp på grund av sin skador. Det är många människor som kämpar med Försäkringskassan - här står det inget om sunt förnuft i reglerna.

- att af Donner fik 5 års fängelse för bedrägeriet mot Röda Korset och Cancerfonden. 5,7 miljoner ska Röda Korset ha i skadestånd och 2,4 miljoner ska Cancerfonden ha. Kronofogden har säkrat 6,2 miljoner av af Donners tillgångar, bland annat familjens bostadsrätt på Östermalm.
Läs inlägget Klent straff ....Oumberligating. Jag håller med Peter.
Nu hoppas jag att vi röda- korsare ska slippa spydiga kommentarer om Röda Korset. Enligt Bengt Westerberg ska organisationen skärpa sina kontroller - sent påtänkt, men bättre sent än aldrig.
I morgon skjutsar sonen mig hem. Kanske tar vi en liten omväg till deras stuga där min Polar står. Lika spännande varje vår att komma ut och se om någon liten näbbmus har boat inne hos mig. Ett år fick jag kasta alla sängkläder, nu finns det inga att boa i, jag tar hem allt när Polaren stängs för vintern.
Jag är betydligt bättre i ryggen - kanske dags att börja vattengympan igen.
Kanske inte - jag har stått upp och skrivit det här - dags för värktablett.
Tack alla för era kommentarer - de värmer.

13 kommentarer:

 1. Usch, värk är inte kul, tro mig, jag vet :-/ Hoppas att din Stockholmsvistelse blir fin, annars får du väl ta båten över till Åland :-)

  SvaraRadera
 2. Din Polar...där föll slanten ner! Nu vet jag varför du kallar dig Polargrevinnan!! Jag som sett dig i en tjock pälsmantel ståendes i snön uppe vid Polarcirkeln (har livlig fantasi, vet du *blink*)!!!

  Vatten gympa är alltid bra! Jag själv provade på det med en väninna för nåt år sen, när vi fick för oss att börja röra dököttet. Hon och jag var plötsligt omgivna av en hel drös med pensionärsdamer i "sin bästa ålder". Vi började undra om vi inte var "överkvalificerade" för denna gympa. Men oj, vad vi blev lurade! Det var ju riktigt krut i vissa av dem och de klarade av övningarna snabbare än mig!

  Hoppas att Stockholmsvistelsen varit bra, trots all värk. Vilken snäll son du har, som skjutsar dig! En extra hälsning till honom också!*ler*

  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 3. Mycket i tidningen som jag känner att jag inte ska läsa. Blir upprörd o förb----d.
  Ha en fin tur hem från Stockholm
  Kramen

  SvaraRadera
 4. Hoppas att det är de yngre som tagit hand om dig och inte tvärt om, så att du har fått vila upp dig.

  SvaraRadera
 5. Viola, så trevligt att höra av dig och att du förhoppnings blivit bättre. Tänker på Röda Korset och alla volontärer som får klä skott för vad denne bedragare af Donner gjort. Det finns inget så svårt att göra sig av med som ett dåligt rykte. Tyvärr är det inte alla som kan skilja på sak och person. Det gäller att tänka till.

  Tänker till ang dina Polar-sängkläder. Vi har haft liknande elände med solstolsdynor. Nu har vi inhandlat vacumpåsar. Man förpackar i påsarna och suger sedan ut luften med hjälp av dammsugaren. Ett mirakel. Inte ens den minsta änger tar sig in.

  SvaraRadera
 6. Så roligt att få ett livstecken ifrån dig,hoppas du blir riktigt kry, allrahelst nu när det är så härligt ute i naturen.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Gokväll i stugan.
  En skön tid hos sonen är slut ser jag.
  Skönt att komma hem igen?

  Hoppas inga små möss hittat vägen in i din vagn, de är söta, men fy hundan vad de förstör....

  Det där med röda korset och svindeln, jag tycker folk ska se vilka som svindlat. Det är inte ni som jobbar som gjort det utan de/den som sitter högst upp på stegen. Man måste lära sig skilja på sånt.

  Här blir den en kvällsfika nu. Guben ska i säng snart. Han ska upp vid 4 tiden och fara på jobb.
  Själv ska jag jobba fram till klockan 24.

  Var nu rädd om ryggen, vattengympa är väl bra?
  Kramen Synnöve.

  SvaraRadera
 8. Underbart att höra att du är bättre i ryggen.
  vacumpåsar har jag bestämt mig för att köpa i flera år men inte har det blivit av....det är så bra om man har lite plats, ett täcke blir hur platt som helst!
  Lycka till med den kommande Polar vistelsen!

  SvaraRadera
 9. Hej! Hoppas stockholmsvistelsen gör dig gott och att du blir bättre i ryggen. Inte roligt med en massa värk. Vattengymnastik är ju en bra och skonsam gymnastik.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 10. Skönt att du är på G igen! Men ta det försiktigt nu så att värken inte återkommer.
  Jag har inhandlat en spikmatta och den är skön för rygg o nacke. Väntade länge då jag tänkte att det var ett reklamjippo, men priset var bra. Jag ligger på den 3 ggr omd agen som motvikt mot allt sittande (vid datorn *fniss*). Jag hlåller inte om att RödaKors-chefen fick ett för lindrigt straff. Det är ju ingenting med tanke på den skada han gjort!
  Försäkringskassan har äntligen gett David Ström rätt till ersättning.
  Jag stannar hemma idag men far till dottern o firar Mors Dag i morgon och pysslar med kryddväxter som jag ska plantera där.
  Må så gott!
  kram
  /Kajsastina

  SvaraRadera
 11. OBS Ska vara JAG HÅLLER MED OM ATT RÖDAKORS-chefen osv ...
  /kajsastina

  SvaraRadera
 12. Jag har inte tappat mitt förtroende för RK, jag vet hur mkt bra de gör!
  :)

  SvaraRadera