torsdag 3 januari 2013

Sverige-almanackor.

Ett nytt år och därmed en ny almanacka. Jag vet inte hur många år jag 
haft Erkers Marie Perssons Sverige-almanacka. När jag flyttade för
sex år sedan kastade jag en hel hög. Jag är lite samlare - kan vara
bra att ha. Men vad skulle jag göra med med alla bilder??
Här Kan du läsa om Erkers Marie Persson.
Många av hennes bilder i almanackorna har hon målat i olja.
  
Vill du ha en rolig almanacka på väggen då ska du köpa
den som Birgitta Lindeblad har gjort. Hennes mulliga damer

är härliga. Hon skriver på sin hemsida att " min önskan är att
genom mina bilder kunna vara till glädje för någon annan
människa, åtminstone för en stund ".

Det är nytt år
hur har ni det med vikten och det dåliga samvetet.
Själv äter jag godis, nötter och dricker glögg och långsamt har jag
ökat något kilo. Du som är ny i min blogg vet inte att en liten fästning stack
mig och jag blev sjuk och tappade 15 kg. Nu börjar livet bli
normalt igen.

Förra året den 15:de januari flög vi till Thailand och var där i två
månader. När jag tittar på foton - oj, vad jag längtar till värmen.
Koh Samet finns kvar - kanske sitter jag där i vilstolen igen januari 2014.


20 kommentarer:

 1. Jag använder Mun&Fotmålarnas almanacka vid skrivbordet och den har jag haft i många år. Men jag ska ha tag i en ny till köket.

  Gick du ner hela 15 kg kan du ju lugnt unna dig lite godis.

  Jag såg just i kväll på TV att det inte alls är skadligt att vara lite överviktig, tvärtom. Har man några kg övervikt har man 6% större chans att leva längre och vi kvinnor mår bara bra att vara lite vadderade runt höfterna. Då har vi stötdämpare om vi skulle falla.....

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag gillar Birgitta Lindeblads bilder. Det är alltid lite speciellt att börja skriva i en alldeles ny kalender. Man får hoppas att det blir många trevliga saker att skriva upp. Ha en god fortsättning. Kram

  SvaraRadera
 3. Hej du!! Det var ett tag sen.Kul att du tittade in till mej .Jag har kollat upp tantkalendern den verkar kul.Jag brukar säga att jag är inte överviktig .. utan underlång!!.. Jag har använt eltandborsten nu och ska trilla ner i sängen Natti på dej!

  SvaraRadera
 4. Det är skönt att du är tillbaka på banan igen. Nu börjar även jag kom tillbaka efter förkylningen. Det är lite enklare att bli kurant efter en sådan än ditt fästingbett. Hoppas vi alla får ett bra 2013.

  SvaraRadera
 5. Intressant det där med almanackorna! Apropå det där med vikten, hörde jag igår att det bara är bra med lite övervikt för oss äldre kvinnor. Vi ökar vår levnadstid med upp till 9% om vi har ett bmi på 30. Trösterikt för oss lite mulliga!

  SvaraRadera
 6. I år är det riktigt tomt här, ingen "riktig" almanacka på väggen!! Annars brukar jag alltid lägga några kronor för att få en riktigt snygg och bra, som pryder sin plats. Men i år...vet inte riktigt vad som hänt, men nu hänger Icas där på spiken, och den nästan skäms för sej själv...
  Får hoppas att du snart kan planera en ny semestertripp, planeringen är ju halva nöjet faktiskt!!
  God fortsättning och ha en skön helg!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Hejsan Viola !

  Tack för Dina rader. Prinsen får luft varje dag då det inte regnar. Har tänkt på sele.Bor lite tokigt, med en granne som har skällig hund, ja hon är det med, fick en skopa ovett av henne, då jag satt upp en lapp på hennes port också om fyrverkerierna att tänka på djuren. Men lappen var så liten att folk måst gå fram till dorrfönstrt för att läsa och då blev hunden tokig innanför.Så det var Nyårsaftonens salut från min granne.Då både mina och hennes hörde.Idag sa mina, att hon skällde inte, hon höjde bara rösten för att jag hör illa. Skitsnack hon skällde.Ska ha så lite som möjligt med dom att göra hädanefter.
  **********************************************************
  Skönt att Du är på tillbakagång, härligt att se andra almanackor. Jag kör med samma i år igen, gör kopior på en och sätter fast vid fjolårets fina bild.Lade in Frykstrands behöll Elsa Beskows framme.Januari är hattstugan.

  Och så underbart att veta att lite hull är bra för oss i mogen ålder,har gått upp 2 tror jag, blir inte lika ofta stavpromisar sedan vintern, för kallt.Fryser om händerna,knäna och näsan.

  Fast nog får jag bakläxa av Gerda på Hälsoenheten, men det är väl bara att ta nya tag.Huvudsaken är väl att jag mår bra.

  Må så gott och grattis till alla barnbarnen och barnbarnsbarnen

  Kram Mi

  SvaraRadera
 8. Den är fin den gammaldas Sverigealmanackan! I år har jag redan fått två stycke och vet inte om jag ska sätta upp den. Almanackan med de mulliga damerna är fin oc jag tittade in på hemsidan och dr finns också härliga kort att beställa. Nu återgår i varje fall jag till lugna rutiner, fast jag har haft en mycket fin julhelg. Styrketräning, vattengympa och annat börjar v 2. Skönt att höra att du mår bättre efter Borrelia-infektionen. Önskar Dig en riktigt skönTrettonhelg!
  kram

  SvaraRadera
 9. Gillar också Birgitta Lindeblads bilder. Så goa att se på...
  Jag har gjort en egen kalender av favoritbilder från förra året. Lite skoj det också.

  I byn Jutis har man satsat på att göra egen kalender i flera år - ursprungligen för att samla in pengar för att kunna hålla igång byastugan. Kolla länken:
  http://jutis.se/kalendern.asp

  Dåligt samvete ja - det dras vi ju med många av oss. Nötter och annat ätbart är så lätt att ta till för att lätta upp i vintermörkret. Det får bli några extra turer på crosstrainern för mig som inte behöver fler kilon... Men snart är det vår!!!

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Jag förstår inte det där med koden. Har inte lagt in funktionen, den bara finns där tydligen. Jag ska försöka få bort den om det går! Kram!
  Vendla

  SvaraRadera
 11. Erkers Marie Persson målar så fint, jag hade två barnböcker tecknade av henne till mina barn, man kunde sitta länge och titta på bilderna.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Hej igen viola,
  Vad bra att du berättade att jag också hade den där förfärliga frågan, vilket jag var ovetande om. Nu sk jag gå in och ta bort den om jag kan. Jag har retat mig på andra som har det för trots att jag har glasögon går dt inte alltid att tyda bokstäverna och siffrorna. Jag håller med dig om att det är fantastiskt att nästan vara sitt gamla jag. Idag har äldsta dottern varit på besök. Jag har gått stavgång och nu ska jag laga lutfisk till mig själv.
  kram

  SvaraRadera
 13. God fortsättning på det nystartade året! För din del verkar det ju börja fint på många sätt. Tillbaka till måendet och med en fin almanacka. Nyårslöften har jag inga och vet inte ens om jag haft någon gång. Däremot brukar jag skriva en liten projektlista, saker jag vill företa mig under året. Alltifrån att ta hand om gamla surdegar till att starta något nytt. Smått och stort. Sedan gömmer jag listan på ett ställe där jag kan lätt kan återfinna den och förhoppningsvis pricka av. Jag längtar också till värme, sol och bad. Kanske blir det nästa år för mig också. Detta år har jag att se fram emot en golfresa tillsammans med en av sönerna. Vi åker till Spanien i början av april och jag läääääängtar!

  SvaraRadera
 14. God fortsättning till dig! Skönt att du kommit igen efter fästingbettet, de är otäcka de där små liven. Man undrar varför de finns????
  Tack för din kommentar! Blir glad när jag läste att jag varit till glädje en stund! Försöker se det hela från ett positivt perspektiv och just idag har det ofrivilliga singellivet känts helt ok. Behöver bara vänja mig!
  Varm, varm kram!

  SvaraRadera
 15. God förmiddag Grevinnan!
  Så fina almanackor du visar - riktigt dekorativa.
  Fick en almanacka med fina bilder på barnbarnen i julklapp, så den sitter uppe nu och så har jag en från Coop som jag gör anteckningar i.
  Önskar dig en skön söndag och varm kram till dig!

  SvaraRadera
 16. En almanacka med de mulliga damerna skulle inte vara så dum att ha. Så där mullig känner jag mig just nu. Jag äter rätt mycket kortison för att överhuvudtaget fungera, och det har satt sina spår. På flera sätt, tyvärr. Bl.a. har jag ju gått upp i vikt, det är så man inte känner igen sig i spegeln ibland. Jag har alltid varit rätt smärt, men som sagt inte längre... Men det finns inget att göra. Bara att köpa nya kläder, några numror större... Fin fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 17. Den enda almanackan jag har är en trist kontorsalmanacka + den i mobilen. Dina förslag var ju så himla mycket härligare :)Jättevackra!
  Usch och fy för fästingar, så jobbigt att du gick ner så mycket i vikt av din sjukdom efter fästingen. Nog kan du väl unna dig lite extra nu då ;)

  Önskar dig en fin vecka
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 18. Vilka härliga konstvärk hon målar, så fina.
  De får vi väl hoppas att du kan resa till Thailand igen å värmen. Go fortsättning på 2013.
  Kramen

  SvaraRadera
 19. Hej Viola, tack för din fina kommentar på mitt inlägg.
  Jag tycker alltid det är kul med ny almanacka, men det är sällan jag har gått och köpt någon. Vi har alltid fått av någon leverantör eller kund.
  Jag gick in på Gunnel Lindblad sida och tittade på alla hennes mulliga damer, oh vad de är härliga. Jag förstår att du köpt just en sådan almanacka.
  Ha en bra fortsättning på det nya året
  Kram Monkan

  SvaraRadera
 20. Härliga fina almanackor. Jag använder mig av en mera slimmad sort för att den ska rymmas på lilla anslagstavlan ovanför telefonen. Jag har sparat alla sen jag började använda dom och det var nog i början av 80-talet, och lite då och då får jag gå tillbaka i dom för att leta upp när en viss händelse ägde rum, när vi flyttade eller när någon hund dog eller kom till oss som ny valp. Jag brukar inte spara så mycket men mina almanackor tänker jag inte slänga.

  Det låter bra att du börjat ta igen vad du tappat under din sjukdomstid. Fortsätt så! Kram.

  SvaraRadera