måndag 6 september 2010

Du vet väl att det är val ?????Det ringde en dam i fredagskväll och sa:
"Hej jag heter Gertrud, jag ringer för att
tala om att det är val söndagen den 19:de"
Jag frågade av vilken anledning hon kom med den
upplysningen till mig. Representerar du något parti.
Jo, socialdemokraterna . Sen var det tyst i luren.
Jag vet att det är val och jag vet vem jag ska rösta på,
tack för påringningen, och samtalet var avslutat.Jag har följt valdebatterna i TV, nu senast i kväll var
det debatt om skolan. För mig var det inte så mycket som
var nytt, det mesta har kommit fram i andra debatter.

Jag har inte bestämt mig hur jag ska rösta, jag blir en av dem som bestämmer
mig sent. Det var lättare för när man skulle rösta på ett parti.


Nu är det som ett val i USA - två block.

Detta är ett urval av de valaffischer som (van)-pryder lite varstans. Är det någon bilförare som hinner läsa en affisch som står längs våra gator och vägar.
Valpropaganda kostar en massa pengar. Gudrun Schyman fick ordentligt på nöten, när hon brände upp hundratusen kronor - för att visa hur mycket vi kvinnor förlorar genom att vi inte har lika lön för lika arbete som män. Idiotiskt påhitt - men nu vet vi i kronor hur orättvis lönesättningen är mellan män och kvinnor.
Men vad säger valaffischen mig - en massa löften som ev. skall infrias om resurserna räcker. Jag tycker det är slöseri med resurser och jag undrar vem som röstar på ett visst parti för vad de lovat på en affisch. Och det räcker gott med att se partiledarna i media och TV. Ja- så tycker jag och vem städar bort allt efter valet? Hoppas partierna har anlitad någon firma som far runt och plockar bort eländet. Förra valet städades det inte upp i första taget.

Måndag om två veckor vet vi vem som skall styra vårt land i 4 år. 50% blir nöjda och 50% blir missnöjda. Ja, så är demokratin.8 kommentarer:

 1. Så de börjar ringa hem nu också. Har sluppit de iaf. Själv har jag inte bestämt ännu hur jag skall röst. Blir väl i sista minuter känns det som. Försöker följa alla debatter i media. Svårast måste det vara för första gångsväljarna.
  Hoppas allt är bra med dig och herrn.
  Ha en fortsatt härlig vecka.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att det är slöseri med alla dessa dyrbara valaffischer.Jag vet i alla fall vilket block jag ska rösta på, men röstar olika i riksdagsval o kommunalval. Huvudsaken är att SD inte kommer över 4%-spärren! Så nu ringer ett parti hem till dig! Själv blev jag videofilmad och intervjuad om valet av några skolelever i mitt centrum igår. Det var riktigt kul. De blev förvånade då jag på deras fråga svarade: tycker du att partierna gör tillräckligt för ungdomarna? Nej, sa jag. Ni är ju vår framtid och jag vill att det ska finnas mer aktiviteter för dem och bostäder behöver byggas (enklareo mindre o billigare)! Kanske jagska kolla vilket parti som gör mest för dem.
  Mig lurar inget parti för att de lockar med några 100-lappar meri plånboken!! *ler*. Oj vilken kommentar!
  Ha en skön dag!
  kram

  SvaraRadera
 3. Demokratin. Vilken ynnest det är! Har faktiskt röstat idag. :-)

  SvaraRadera
 4. Att vi ska vara rädda om vår demokrati blir man påmind om varje kväll framför nyheterna. Jag måste erkänna att jag inte orkar höra på det inhemska käbblet ibland utan stänger av ljudet och virkar en stund. Det är lyxen, trots käbblet, med att bo i sånt land som vi har. Vilken vågskål som än väger över har vi det bra om man ser i det stora perspektivet.

  SvaraRadera
 5. Hej, vi har haft påringning av ett parti, M, de har gått runt i vår stadsdel och knackat dörr. Det har vi aldrig varit med om förut.
  Vi röstar idag. Jag tror det blir jämnt lopp i år, vi får se som sagt.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
 6. Men va knäppt ! ringer dom hem till folk. Här har ingen ringt än som tur är, för då skulle jag nog säga något dumt;))
  Kram och lycka till i valet
  Bibban

  SvaraRadera
 7. Ovanligt viktigt att rösta. Att se till att inte SD kommer in. Blir kluven nu i valtiderna. Min mamma brukar jobba i vallokalen och jag har alltid röstat. Förra gången blev det inte så, min pappa dog hastigt förra valdagens förmiddag, den dag jag skulle gå och rösta utan Henrik... för första gången sedan jag flyttade till Lilla byn, för miljoner år sedan. Nu ska Esset och Äldste sonen och jag gå tillsammans här i Järvastaden. En ny tid, ett nytt liv!

  SvaraRadera
 8. Jag har en förstagångsväljare i hushållet, och hon vet då rakt inte hur hon ska rösta. Har hittat en "valbarometer" på nätet där man kan svara på frågor och se vilket block man ligger närmast. Rätt så kul faktiskt!
  Blir så trött på alla vallöften, särskilt om omsorg och skola som ju ligger oss nära. Det man har skrikit sig hes om i flera år har det inte funnits resurser till, men nu så! Var kom de pengarna ifrån kan man ju undra. Mycket är gammal skåpmat som ska låta som nytt. Näe. Jag är löftestrött men kommer så klart att rösta. Hur viktigt som helst. Och att inte SD kommer in förstås!
  Tack för din fina kommentar hos mig! Ja, känner mig för första gången på länge positiv och orkar tro att det ska gå vägen!
  Kram!

  SvaraRadera