tisdag 9 november 2010

TITTA DET SNÖAR!


Tyvärr var jag tvungen att åka och handla idag. Vi har satt dubbdäck på bilen men jag gillar inte vinterväglag. Men det är bara att gilla läget om man inte vill gå i ide nu och fram till våren. När jag nu tittar ut så är det riktigt vackert med all snön men det är O-gradigt så i morgon är det slask och om det finns ingen positivt att säga.

Ser ni vad som hänger här? Kläderna som skall ut och flyga. Jag har provat och lagt i högar. En - för litet, en-inte så roligt, en- kan duga och en- det här blir bra. Nu blir det vad jag hängt fram. " Oj, vad skönt, nu har jag bestämt mig" sade jag till herrn. Det måste firas - en vecka innan resan, måste vara rekord, sa han.

Med det här blev det firat. Årets glögg i en fin guldfärgad flaska. Färg och smak har en omisskännlig ton av saffran - står det på flaskan. Färgen stämmer men saffransmaken hade jag svårt att hitta. En pepparkaka med gorgonzola smakade gott till. Flaskan ställdes undan för att tas fram 1: advent. Men om det fortsätter att snöa är det ju glöggdags, eller hur?

10 kommentarer:

 1. Självklart att vi får dricka glögg när det snöar i vinden viner därute.
  Årets glögg är alltså ingen höjdare.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Snö, kan inte fatta att det redan är vinter hos er där längre upp i Sverige.
  Kläderna blir säkert bra att ta med sig på resan, men oj vad det är svårt att välja när man ska iväg. Oftas får med sig alldeles för mycket.
  Hälsningar
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Jag börjar också bli sugen på glögg...men julkänslor nu? Är det lycka tror du?

  SvaraRadera
 4. Glögg....jag har kvar en flaska från ifjol....kanske man skulle tömma den??? Vi har snöstorm för tillfället. Sitter inne och håller i hatten....eller kanske man ska bli lite i hatten????

  SvaraRadera
 5. Igår var det riktigt busväder här, så vi hade en hel innedag, utom på kvällen, när jag tog mig ut till körövningen. Men innedagar är ganska bra ibland. Jag tog mig t.ex. tid att rota i gamla lådor och då blev det ett nytt inlägg på bloggen!

  SvaraRadera
 6. Klart att ni ska smaka glöggen innan ni åker! Gorgonzola på pepparkaka.....mums,mums.
  Önskar nu en fortsatt skön vecka. Kram från mig.
  PS: fortsätt packa.....hi,hi,hi

  SvaraRadera
 7. Duktig flicka! Packa är svårt minsann tycker jag också. Glöggen blev jag sugen på, får nog ta en liten tur till den affären.

  SvaraRadera
 8. Blev också sugen på glögg, även om jag numera gör gluwein (får inte fram det tyska u-et, j...a dator!)... Varmt och gott när man är frusen!

  Skönt att vara färdigpackad i tid *L*!

  Kram!!!

  SvaraRadera
 9. jag hade också svårt att hitta saffranssmaken. Drack flera koppa och fann den inte en enda gång. .-)

  SvaraRadera
 10. Jag gruvar mig alltid för pckningen inför en resa och tror förstås att jag ska ha med mig för lite, men alltid har jag för mycket, Glögg är inte riktigt min passion men man kan säkert bli packad av den, med eller utan saffranssmak.

  SvaraRadera