tisdag 22 november 2011

Resa i minnet!

Det finns någon slagdänga --"är det konstigt att man längtar bort ibland".
Jag känner mig priveligerad som har möjlighet att att då och då resa och vidga vyerna. I yngre dar hägrade bad och sol mycket men idag vill jag uppleva  och se hur det är i olika delar av världen. Jag märker att jag blivit några år äldre, det är jobbigt att resa. Långa flygresor och på rundresor gäller det ofta att få in så mycket  som möjligt i resplanen vilket innefattar tidiga mornar. Jag har lite besvär med kroppen med stela leder och värk.
Tack vare mediciner så kvicknar kroppen till och dagens göromål kan utföras Hur väljer man ett resmål? Jag tror att jag haft längtan till vissa länder. På biblioteket kan man låna tidskrifter, vilket jag gör ibland. Jag vill läsa om resmålet för att få ut så mycket som möjligt av vistelsen.
 Senaste långresan var till Indien. Jag har alltid drömt om att få se 
TAJ  MAHAL
Detta mausoleum lät mogulen Shuh Jahan uppföra över sin
älsklings-hustru år 1632.
2007 utsågs 
Tajt Mahal till ett av världens sju underverk.Jag ser för mig alla salar med väggar av marmor med infällda
halvädelstenar. Det är otroligt vackert.
Men dessa bilder trängs fort bort av allt elände vi såg när vi resta
med buss genom Norra Indien.
Människor hade knappt tak över huvét.
Vi besökte ett av Moder Teresas barnhen. Här  lämnas barn utanför grindarna,
i hopp om att barnet ska få det bättre på barnhemmet. Många barn
lämnas också på tågstationen.

Jag har skrivit ett inlägg just om fattigdomen i Indien. 
Där finns också många bilder och har ni inte sett det gå in här.
Jag tänker ofta på de små knattarna som låg på golvet -
vad blir det av dem. Kanske har något bättre politiskt socialt 
 tänkande påbörjats när de växer upp.


Vi klagar på mycket här hemma och visst är det befogat ibland.
Men  jag är tacksam att jag är född i det här landet.
Nu till jul är det insamlings-kampanjer för hemlösa här i stan.
En tröst är att det finns inga barn som är hemlösa. En del människor
har själva satt sig i sin situation men barn har inga val.

8 kommentarer:

 1. Jag var inne och läste på ditt andra inlägg också, och jag håller med dig om att vi har det väldigt bra i vårt land. Vissa saker kunde säkert bli bättre men i jämförelse med de fattiga länderna så är våra problem egentligen inga problem. Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det en ynnest att ha förmånen att kunna resa på äldre dagar. Kommer mycket väl ihåg din Indien resa! Jag vann då en underbar scarves i blått siden av dig! Du ska "bara" veta att den har varit på mina axlar vid många middagar! Undrar nu var ert nästa resmål blir?
  För vår del blir det "boende" i ett varmt land från feb-april.
  Önskar Dig nu allt gott och var rädd om Dig!
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att det är många som njuter av sol, värme och håll-i-gång, men i slutänden ger det väldigt lite. Att ge sig ut till platser där "vanligt" folk bor och se verkligheten i landet man besöker det skapar minnen som består. Nu förbättrar kanske inte det förhållandet på kort sikt för de berörda människorna, men kanske om man ser lite längre fram. De här allinclusive-hotellen är säkert väldigt bekväma men vad får man ut av det egentligen?
  Bra att du beskriver lite av hur det är bakom de vackra fasaderna.

  SvaraRadera
 4. Jag har accepterat att någon fler långresa blir det inte för mig. Det känns ok numer. Det som gör mig frustrerad är att jag inte får vara i solen. Det är bla det som jag reser för. En upptinad kropp mår så mycket bättre. Mina resplaner ligger på upptäckar planet nu. Jag vet vad jag vill först. Det ska om allt blir som jag tänkt en resa till Rom nu i vår med sabon. Lycka till med botaniseringen
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Resa är alldeles underbart, jag hoppas att kunna resa mera under de närmaste åren finns så många platser som jag vill besöka. Förr kunde jag resa bara för att få komma bort till solen, men idag har jag större mål med mina resor och det är att få se mig omkring. :) Hoppas att du får en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Att resa och få uppleva hur människor i andra länder har det är både trevligt och väldigt nyttigt. Vore nå´t för de som klagar och gnäller på allt i vårt land...

  Jag har ju haft förmånen att få bo i Indien och Pakistan ett år - ett halvår i varje land. På den tiden hinner man lära känna landet, kulturen och förstå hur människorna har det. En otrolig upplevelse för hela familjen....

  SvaraRadera
 8. Roligt att du delar med dig av resorna med bilder. Själv har jag nog ingen reslust kvar, i varje fall inte ekonomi, men jag har rest mycket i min ungdom och senare då mina flickor bodde utomlands, en i London och en i Paris. Dit for jag varje skollov. Jag tycker det är jobbigt att sova på främmande platser och att komma upp före 10.00 är inte att tänka på. Min morgontänjning tar minst en timme. Men jag älskar att läsa om länder och att se det på film och TV. Jag hade missat ditt inlägg längst ned på min blogg. Har ont i halsen och ingen röst - kom igår - och ska dricka varmt och gå till sängs. Har haft en bra vecka innan detta kom. Hoppas att din 1:a Advent har varit skön och mysig!
  kram

  SvaraRadera