söndag 28 oktober 2012

På banan igen!

Med ett riktigt tydligt hej hälsar jag alla blogg-vänner. Det är fem månader som jag skrev något här i bloggen. Det har hänt en del sen midsommar, både trevligt och mindre trevligt.
Juli och halva augusti var som sommar-månader ska vara.
Vi hälsade på släkten i Skåne, gjorde ett besök i Riga och var tillsammans med barn och barnbarn några dagar på landet. Det är fullt i stugan, ungdomarna har sina käraste med sig. Jag tycker det är härligt att ha min Polar att dra mig tillbaka när det blir för stökigt. Husvagnen börjar bli gammal och lite fuktskadad, men så länge spis och kylskåp fungerar får den stå där, sen blir det tippen.
Nu kommer det tråkiga: I mitten av augusti kände jag mig så konstig. Jag var trött och hängig och hade svårt att äta, började gå ner i vikt, kom inte ihåg saker och hittade inte ord när jag skulle beskriva något. Balansen var dålig och en dag föll jag framstupa och bröt handen. Samma dag som gipsen togs av, skrev min familjeläkare akutremiss till lasarettet. Proverna han tagit var inte bra och jag lades in för utredning. Det var mycket provtagningar, röntgen, EEG, ja, hela mitt inre blev genomlyst, och till sist ryggmärgsprov, vilket var gräsligt smärtsamt. Svaret på mina problem var neuro- borrelia,  som jag fått genom fästingbet. Jag vet inte när jag blivit stucken då jag inte uppmärksammat några rodnader på kroppen. Att en sådan liten rackare kan ställa
till det så man blir helt utslagen. Enligt läkaren så skulle jag ta det lugnt, det kan ta tid innan jag är helt frisk. Matlusten är lite bättre så nu hoppas jag att vågen ska börja visa uppåt. 14 kg har jag gått ner. När orken kommer tillbaka måste jag köpa några nya klädesplagg, allt i garderoben är för stort.
Nu är det slut på orken - men nu har jag kommit igång med skrivandet och. fortsättning följer.20 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka!
  Roligt att du skriver inlägg, men det var tråkigt att höra med borrelian. Som tur är botas den när de väl vet vad det är. Konstigt nog är det många äldre som får det. De tänker att de inte är ute speciellt mycket i naturen. En mig närstående vän (bild finns i mitt inlägg "En kvinna i sina bästa år") fick det i skärgården för två år sedan och nu äntligen har hon blivit bra. Jobbigt med tröttheten! Själv gjorde jag ju alla undersökningar med genomlysning och ryggmärgsprov, vilket jag inte tyckte var så farligt. Det gick kså fort. Sommaren gick fort, en del frågar sig om det var någon sommar, men för mig var den helt perfekt. Jag vill ha blandat väder, inte för varmt.
  Nu hoppas jag att Du vilar och sköter om dig och också äter upp dig. Jag gick ner 13 kg men har bara gått upp 2, medvetet val, var ju lätt överviktig tidigare *fniss*. Vi hörs!
  kram

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du är tillbaka.
  Så jobbigt du haft det med ditt fästingbett, de är otäcka de där små krypen. Men skönt att höra att du är på bättringsvägen.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaka...men...det var då inte någon rolig historia du berättade...dessa små äckliga uslingar, de kan då ställa till det!! Nu får vi hoppas att orken så sakta kommer tillbaka, och att du känner att du börjar bli ditt gamla jag igen. Tills dess får du ta det lugnt och försöka njuta av det som går, jag förstår om det börjar krypa i kroppen efter ett tag, men vila är nog A och O för att må bra.
  Ha det så gott, och ta väl hand om dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Skönt att du är tillbaka och att formen går åt rätt håll. 14 kg minus på dig är otroligt mycket. Du kan ju inte haft mycket att ta av. Det är inte konstigt att man är så rädd för dessa små kryp. Tänk så illa de kan göra.

  Skönt i alla fall att få höra av dig. Var rädd om dig och guben. Kram

  SvaraRadera
 5. Välkommen tillbaka.. inget kul detdär med borelia..oj så det kan gå.Sköt om dej..

  SvaraRadera
 6. Välkommen tillbaka, du ska veta att jag väntat!
  Nu ska du ta det lugnt och vara rädd om Dig!
  Håller tummarna att du snart "känner" dig starkare!
  Många varma kramar från mig.

  SvaraRadera
 7. Roligt att se dig här igen, hoppas du snart mår bättre! :-) / Venus

  SvaraRadera
 8. I förra veckan gav jag upp och tog bort din blogg från min blogglista, så det är tydligen så man ska göra för att få igång bloggandet igen! Jättekul att du är tillbaka!

  Jag förstår att du har en lång och besvärlig tid både bakom framför dig men med mycket tålamod ska det gå över så småningom. Det är förskräckande många som råkar ut för denna besvärliga sjukdom som kan ta ett par år att bli frisk ifrån. Hoppas att det går fortare för dig.

  Nu stoppar jag in din blogg i min blogglista igen.

  SvaraRadera
 9. Heeej min kära blog vän!
  Blir ledsen när jag hör allt detta,och hoppas hjärtlig att allt det ordnar sig för dig.Har du ont? Man ska ha ledvärk, och är tröt.Jag själv lever med ledvärk så vet hur tråkigt kan det bli.
  Jag är så glad att du tittade in hos mig.Själv är jag dåligt på att skriv men försöker uppdatera så gått jag kan och hinner.Just nu är jag arbetslös så det är inte kul,man bli deprimerad och ledsen.Men jag ger inte upp och försöker.Hade nu så bra och vi ses..kramar Dada

  SvaraRadera
 10. Härligt att du är tillbaka. Jag har saknat dig! Har inte tagit bort dig från listan. Jag var beredd att vänta!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. välkommen tillbaka! ja du - kära nån sånt är inte och leka med. Rent utsagt ett j:la skit! är ju så kul att var ute i skog och mark.

  mw

  SvaraRadera
 12. Hej på dig
  Som du läste i min blogg så skriver jag inte så ofta nu
  Vardagen består i står del av att överleva.
  Förstår så väl hur du känner inför att brottas med sjukdomen
  Det gäller att inte ge upp
  Visst är det tufft en del dagar men som du skriver både du och jag ger oss inte i första taget
  Massor av krya på dig hälsningar
  Kram

  SvaraRadera
 13. Välkommen tillbaka! ar saknat dina inlägg må du tro - och undrat... Skönt att du är på väg uppåt igen nu, även om det tar tid. Ta det lugnt bara..
  Krya-på-dig-kram
  från
  Beppan - om inte kan logga in på googlekontot just nu
  beppansallehanda.blogspot.se

  SvaraRadera
 14. Hej och välkommen tillbaka!
  Så roligt att du är "på banan" igen, men mindre roligt att du råkat ut för den där borrelian.

  Vi hade en granne som råkade ut för något liknande. Hon fick fruktansvärda smärtor som man inte kunde diagnostisera och hon blev liggande med morfindropp på lasarettet i flera veckor, kom hem med morfintabletter, men fick åka in igen.

  Till slut kom man på att det var borrelia och nu är hon fullt återställd.

  Så tappa inte hoppet och fortsätt krya på dig!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 15. Härligt att se dig igen, skönt att det inte var allvarligare ändå. Vila ordentligt och ät upp dig. Jag läste sjukraderna fort för jag blev väldigt orolig. STOR KRAM!

  SvaraRadera
 16. Jag tänkte på dig för ett tag sedan och undrade var du tagit vägen. Ja dom där små krypen kan ställa till med mycke men så skönt att du mår bättre.
  Ha en fortsatt bra vecka/kramen

  SvaraRadera
 17. Hejsan !

  Vilken otur.Men skönt att Du är frisk och kry nu.
  Jag skulle behöva tappa lika många kilo, men inte på grund av en liten äcklig fästing.

  Trevlig helg !

  Kram Mi

  SvaraRadera
 18. Hej

  jag önskar dig så välkommen tillbaka i bloggens värld.

  SvaraRadera
 19. Men, hu så hemskt! Jag har varit och tagit borreliaprov efter att ha fått ett bett i början på juli. Min kropp mådde inte bra, så jag var rädd att det var en infektion, men som tur var det inte något. Det är ena otäcka rackare det där.
  Du ska veta att jag har väntat på att du ska börja blogga igen. Välkommen tillbaka!
  Må så gott och sköt om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 20. Hej först välkommen tillbaka,,,så tråkigt att du blev sjuk hoppas att du mår bättre nu ,, själv linkar jag vidare ,,skriver ett inlägg ibland , upprepar mig såg jag idag ,,men nyaste inlägget får vara kvar ,, ha det så bra vi höres

  SvaraRadera