onsdag 25 augusti 2010

Aktiviteter när det regnar.


Vad ska man göra när regnet öser ner. Visst ja, jag hade lovat mig själv att när det regnar ska frysen befrias från sitt islager. Jag har lånat bilden från Googles - vår frys var det mycket is i, men inte så mycket.
Skönt när det är gjort, det svåraste är att komma igång. Snart är det dags för att lägga in mera hjortkött. Vi har en bekant jägare som levererar till oss. Jag har ett bra system att hålla rätt på vad som är i frysen. Allt som läggs in numreras och skrivs in i en bok. Lättare att hitta ett nummer än skriva på paketen vad det innehåller. Det gäller bara att komma ihåg att stryka i boken så jag inte tror att jag har hjortstek och den är redan uppäten.

Regnet slutade att smattra på rutan .
En sista blick på mattan och så iväg.
Jag ska köpa en kudde. Grön som mattan.
Hoppas mitt färgsinne inte sviker mig -
det har hänt, men som tur är finns det "öppet köp".Här ligger kudden i soffan - inte så tokigt tycker jag.

Dagen därpå mera regn. Passade på att påminna herrn om Misteln vi köpte i Hantverksboden i Sätrabrunn. Vi har nagelfarit varje affär som kan tänkas ha något som passar över tv´n. När bokhyllorna fick lämna plats för en större tv blev det ett tomt "hål". Och vad skulle passa där?
Jag hade sett i någon tidskrift olika utstansade motiv i smide. Där är den, ropade jag, när jag såg denna misteln.

Tyvärr har jag slarvat bort kortet där det stod vem som tillverkat konstverket. Det får bli en utflykt till Sätra Brunn och ta reda på det.
På eftermiddagen sken solen åter. Jag fick besök av ett av barnbarnen som var ledigt från skolan idag. Vi har suttit och pratat i flera timmar. Det blev mycket om valet. Hon är förstagångs väljare och tyckte att det är så svårt. När hon skulle gå till tåget gick vi förbi valstugorna och jag hjälpte henne att få några broschyrer Nu ska jag hem och läsa, sa hon när jag vinkade av henne.
I dag fick jag också hjälp av min sjukgymnast så jag kan vrida på huvét. Skönt - jag har i flera dagar känt mig som en hund i en brunn med locket på. Idag är locket avtaget.
När jag klagar
glömmer jag ofta de som har det värre,
men som aldrig beklagar sig.
Har de högre smärttröskel, högre toleransnivå
eller har de större förmåga
att se bortom det egna jaget.
Ja, det grunnar jag fortfarande på.

10 kommentarer:

 1. Sådär ja, då var det bara att ta itu med frysen. Min alltså. Det var ju ingen ide så länge det var så varmt, men i dag när det är 6 grader passar det utmärkt. Tack för den igångsparken!

  Både kudden och smidet blev ju bra. Då kanske du är klar med din home-make-over för i år?

  SvaraRadera
 2. Jaha, så var det gjort. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 3. Fin kudde, fin dekoration och vilket barnbarn som engagerar sig! Det är inte många som gör nuförtiden!
  :)

  SvaraRadera
 4. Oj, vad du förbereder för skymningskurandet. Snygg kudde och matta, för att inte tala om misteln. Jag behöver dessbättre inte frosta av frysen, den sköter sig själv. Emellanåt tar jag ut en låda och torkar av, det blir ju alltid lite spill.

  SvaraRadera
 5. Du skev avundsjuk...på min Blogg...nu använder jag samma ord till dig: har inte frostat av frysen.....vacker kudde( passar jätte bra till mattan)..misteln på väggen...vilken lysnade idé ! jätte fiffigt och snyggt!
  Må väl.

  SvaraRadera
 6. Vilket smart system i frysen. Vi har ju bara en liten frys i köket så vi har en extra box. Box är ju svårt att hålla ordning i så jag har gjort så att jag lägger saker i kassar. Bröd i en, fisk i en annan, kyckling i en tredje osv. Det tar lite mer plats men det funkar bra. Bara att lyfta ur kassarna när man ska ha något som ligger underst.

  Jättefin kudde, härliga färger. Jag förstår att du fastnade för misteln. Den var himlans läcker.

  SvaraRadera
 7. En sådan mistel skulle även passa hos mig, på mina vita väggar! Själv skriver jag gärna på mina fryspaket, ibland en liten historia eller om dagsläget...kul när man tar fram en köttslamsa....

  SvaraRadera
 8. Misteln i smide var jättefin och passade så fint över teven!

  Frosta av frysen ja....det borde man nog ja....):

  Och det där med "klagandet"....
  Jag tycker aldrig att DU ska tänka så mer!
  Alla har sina ok att släpa på, och att jämföra smärta kan man inte.
  Visst finns det alltid någon som har det värre kanske, men inte sjutton hjälper det en annan att jämt gå och tänka så?
  Tänka på det kan man väl göra, och gör så också ganska ofta kanske....men nog får vi alla klaga lite då och då när vi inte mår toppen?

  Ett nageltrång kan ju göra jäkligt ont om man ska ut och promenera till exempel och visst gnäller och piper man kanske lite då?

  Och jag tror att även dom med mycket allvarliga sjukdomar och handikapp tycker att ett nageltrång är ganska "o-skönt"....(:

  Gott att du fick hjälp med att "ta av brunnslocket"!!

  ALL värk gör ju att dagarna blir lite svårare att vara glad och uppåt...
  Tur det finns hjälp att få (oftast)!

  Ha en riktigt mysig helg nu, och GRATTIS till Gubben att behandlingen är över just nu i alla fall!
  Håller alla mina tummar för att allt blir bra i framtiden också!
  SKÅL!!!

  Kram, J:son

  SvaraRadera
 9. Hej vännen,
  Min kommentar försvann och jag börjar om. Att be- klaga sig en stund måste man få göra, då lättar det för en stund. Det går inte heller att jämföra med andras. Inga smärtor går att jämföras med andras. Vilket vackert konstverk. På Sätrabrunn har jag varit och arbetat på somrarna då jag var lärare. Det var roligt 1:a gången men sedan blev det för tungt att bara ha 2 veckors ledighet. Jag skulle verkligen vilja fara dit igen och se hur fint det har blivit, kanske en spa-helg?
  Här frostades av i förra veckan och jag var tvungen att ta hand om vinbär och annat. Kokade god saft.
  Ha det så gott!
  kram

  SvaraRadera
 10. Ledsen, ser att jag har skrivit en massa fel och upprepat mig, men innebörden går ju att tolka. Jag ser inte ännu så bra. Den 30 sept ska jag operera andra ögat för gråstarr.
  kram

  SvaraRadera