söndag 10 oktober 2010

HÖSTGLÄDJE!


Det har varit flera soliga dagar veckan som gått.
Jag har promenerat mycket och jag dras nästan alltid ner mot Svartån. Vilka härliga höstfärger.


Det är inte så mycket rönnbär i år. Mycket rönnbär - sträng vinter - det stämde med förra vintern.
Lite bär i år - ja, jag önskar då inte så mycket snö som det var här i Mälardalen i fjol, kan alltid hoppas att bondekrönikan stämmer.
Snart har den gröna gräsmattan täckts av ett lager gula löv. Precis som det skall vara när vi är i mitten av oktober.

Kommer ni ihåg mina önskningar som jag hade för ett tag sedan.
En banal önskan att hitta skor som jag inte fick skoskav av. Tre par blev det. Jättesköna alla tre paren. Sandalerna blir skorna, som skall trampa på indisk mark. Om en månad reser vi. Så blev det promenadskor med tjock sula, jag går på moln och så ett par svarta så kallade stadsskor. Jag sneglade mycket på fina kängor med lite högre klack, men knäna gillar inte höga klackar - så det så. Plånboken är tunn nu, men jag hade tur med sandalerna, sådana reas till halva priset på hösten.

En önskan till har "slagit in". Herrns prover var bra, behandlingen har lyckats. Nya kontroller i dec. och mars. Men det känns lugnt.

En ny vecka i morgon. Ibland tycker jag att tiden går fortare än förr. Ja, det gäller att ta vara på den. Jag tycker inte att man måste göra så mycket, huvudsaken att man känner att tiden nyttjas till det man vill göra. Vi har fått ett nytt museum i ASEA:s gamla verkstadslokaler. Där ska jag tillbringa en halvdag. Jag har bestämt mig för att ofta krypa upp i fåtöljen och läsa. En hel hög med böcker väntar på mig. För mig är litteraturen som ett landskap, som jag kan vandra genom med glädje, ibland med sorg, ibland med vrede. Det viktiga är att den berör mig.

Och inte att förglömma - läsa och kommentera alla bloggar som jag missat. Tack alla ni som så flitigt kommenterar hos mig. Jag blir verkligen glad.

Hoppas att alla ni där ute i rymden får använda nästa veckans dagar till något som står på önskelistan inte bara en massa "måsten"

15 kommentarer:

 1. Vad bra att du hittat skor som är sköna och bekväma.

  Vilken fin bild på ån. Det är mysigt där med de små trähusen.

  Och att proverna var bra, var en fin önskan som slog in.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Sköna skor är verkligen A och O när man ska gå mycket. Grattis till de fynden, även om det prismässigt kanske inte var fynd. Men det är bättre att lägga någon krona extra och få skor som passar. Mina vandringssandaler är tio år gamla och har betalat sig flera gånger om, även om de var dyra när jag köpte dem.

  SvaraRadera
 3. Oj då, hos mig så är det gott om rönnbär ... :(

  SvaraRadera
 4. Skorna ser verkligen sköna ut...
  Bra att proverna var bra nu blir det roligare att resa på semester.

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker bild från ån, det ser så rofyllt ut och vilka härliga färger.

  Jag hörde på radion en gång att det finns olika talspråk när det gäller rönnbären och vintern och dom talade mot varandra, så det är kanske inte så mycket att lita på.

  Det måste kännas så skönt att proverna är bra så att ni kan leva mera i nuet och slippa oroa er så mycket för framtiden.

  Vad hjälper det om skorna är vackra om dom är obekväma för fötterna. Jag tror att man blir klokare med åldern och bara väljer av dom som är bekväma i första hand. Dom där ser sköna ut allihop och fina är dom också.

  SvaraRadera
 6. vilka vackra bilder och sköna skor är ju ett måste om man vill promenera utan att ha ont
  ha en fin kväll - kramar

  SvaraRadera
 7. Bekväma skor är ett måste! De du köpt är dessutom snygga. Roligt att höra att mannens prover var bra. Jag blir lät nostalgisk då jag ser dina vackra foton från Svartån, fast jag nyss varit där. Jag ska försöka följa ditt exempel att njuta och läsa och låta alla plikter vara lagom fördelade. Jag var faktiskt och fikade i muséets lokaler på Karlsgatan då jag var där. Jag bor 10 min promenad från Edsbacka och Edsviken och promenerar där på förmiddagarna om jag inte har något annat för mig.
  Nu väntar kudden, jag är trött i ögonen idag.
  kram

  SvaraRadera
 8. Så hemtama bilder från Västerås. den vyn känner jag väl igen. Med det goda caféet som ligger där i källaren...smaskens. Om det nu finns kvar.
  Skönt att hitta bekväma skor, jag brukar intala mej att det är värt lite djupare hål i plånboken bara man inte får ont i fötterna..
  Läs mycket nu och längta till er resa. Vad härligt för er!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Jag gillar dem! Skornar alltså. Och alla bilderna trots att det är en massa höstfärger. Tror du att jag har blivit galen?

  Men, mest av allt gillar jag provsvaren. Skönt!

  SvaraRadera
 10. Godmorgon min vän.
  Vilken vacker bild vid Svartån. Där har man varit många gånger. Jag har inte simmat i ån då, men dykarklubben jag var med ordnade varje år nått som hette Black River. Har säkert sagt det förrut.

  Så det är museum i ASEAS byggnader nu. De som ligger i centrum? Vid Skrapan?
  Det är så länge sen vi var i Västerås nu så det börjar bli dags för en tur. Se hur mycket som förändrat sig.

  Grattis till maken. Så skönt att allt var bra. Ska hålla tummarna för att allt är det även i december och mars.

  Skor, bra skor är ett måste om man ska kunna gå och gå långt och länge.
  Tur du hittade tre fina par att gå i.

  Här har det varit kallt i natt igen. Nästan 4 minus. Nu är det bara två minus. Tjock dimma ligger utanför och trycker ner oss. Vill upp, sträcka ut armarna i allt det där tjocka och dra ner solen... Men det går ju inte...

  Önskar dig och maken en flott tisdag i alla fall.
  kramen Synnöve.

  SvaraRadera
 11. Underbara höstbilder. På bild kan till och med jag gilla hösten. Glädjande hälsobesked och en trevlig resa i sikte, vad mer kan man begära?

  SvaraRadera
 12. Jag har också konstaterat att hösten är väldigt vacker i år. Tänk vad du ska kunna flyga fram i dina nya skodon och njuta. Den bästa njutningen var väl beskedet, det ska ni fira!

  SvaraRadera
 13. Tack för kommentaren! Läste nyligen detta: Man borde åtminstone en gång varje dag: lyssna på en sång, läsa en vacker dikt, titta på vackra bilder och om möjligt, säga några vettiga ord....
  Önskar Dig en fortsatt skön Höstvecka.

  SvaraRadera
 14. Vilken otroligt vacker Å och bild. sitter och tittar lite på den och finner ro. :-)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera