söndag 31 oktober 2010

Konst, musik och mat.


Det är söndagskväll och jag hade tänkt sträcka ut mig på soffan precis som Rosita Wachmeislers katt, jag gillar hennes katter. Jag ska berätta lite om hur helgen har varit - den kan sammanfattas med konst, mat och musik - ingen inbördes ordning.
Även denna weekend har vi varit i Stockholm. Vi var bland 65 andra inbjudna till party. Ca 20 släktingar och resten kompisar och kolleger till M som firades.
Kollegerna var människor i sång- och musikvärlden.
Ingen gick från festen hungrig eller törstig. Det var inte bara en massa ostar på bordet. Små smakrika snittar och en kryddstark köttgryta kunde vi förse oss med. Inget kalas utan födelsedagstårta så klart. Jag försökte ta sååå lite av allt, men tillsammans var det säkert två dagars kaloriintag.


Det spelades och sjöngs mycket under kvällen
Kameran hade fått stanna hemma men ett fint konstverk av Sandra Flood får det bli i stället för pianot som många spelade på.

videon nedan spelar Roland Pöntinen Chopin. Han spelade, sa han, för sin vän och hennes älsklingsstycke. Det är underbart när musiker bjuder på sig själva och spelar lika inlevelsefullt som på sina konserter.

Så spelade även Håkan Björkman, som är trobonist. Hans framförande av "Christians Song" var underbar. Njut ni som gillar den sortens musik.<"param name="movie" value="<"a href=">


<"param name="movie" value="<"a href=">

6 kommentarer:

 1. Vilket härligt kalas du verkar varit på i glada vänner lag.
  Ser läckert ut med alla ostar.
  Har aldrig varit på Operan, men verkar vara en riktigt vacker byggnad och vilken sal, där skulle man gå och bara nuta av det vackra.
  DEt verkar vara en intressant bok i ditt förra inlägg.
  Har jobbat så mycket så jag har inte hunnit svara tidigare.
  Ha en härlig kommande vecka.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 2. Ost som är så gott! Arbetstränar ju i en ost-choklad-blomaffär så det avsmakas både praliner och ost. I tid och otid! Tur jag cyklar fram och tillbaka!

  Mysigt och härligt kalas verkar det ha varit! Förstår om du njöt!
  En härlig vecka önskar jag dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh så gott och härligt. Låter som en fantastisk helg.

  Hoppas veckan blir lika fin.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack för ett fint inlägg hos mig!
  (och jag vet vad du menar med hur vissa företagsfester kan vara. Förra året var just en sådan, kanske därav en mer städad det här året ;) ) En fin helg blev det i alla fall. Och det verkar du också ha haft. Jag var tvungen att visa Herr S bilden på ostbuffén för jag höll på att smälla av när jag såg den... det såg så gott ut!

  Och vilken underbar kattavla. Förde tankarna lite grand till Bessie Johanssons färglada och härliga målningar. Har du sett dem?

  Hoppas att du får en fin vecka, som fortsättning på den härliga helgen.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Konsten musiken maten....du anar INTE vad du prickade rätt!!! Rakt in i min hjärterot.Glöm aldrig att just DU är VÄRDEFULL!!!
  Ärlig kram från mig.

  SvaraRadera