onsdag 30 mars 2011

8888 - ett lok och unika besökare!

Det här med unika besökare har jag inte funderat så mycket över. När jag började blogga tyckte sonen att jag skulle ha en statistikmätare. Varför, frågade jag. Det är roligt att se hur många som är inne på din blogg, blev svaret. Och på den vägen är det. Vad är då en unik besökare. Jag googlade och det fanns hur mycket som helst skrivet om detta ämne. Det enklaste var det här.  Om jag fattat rätt registeras besökare endast första gången.
När jag i dag slog på datorn tittade jag på webbstatistiken. Lite underligt för det är inget jag alltid observerar. I regel när siffrorna byter tusental. Och nu stod det 8888.
Jag kom plötsligt att tänka på min son som dog för 5 år sedan. Han hade en modelljärnväg, som han höll på att bygga även som vuxen. Jag minns att han pratade om ett amerikanskt lok som hette 8888. Modellen på detta lok var visst dyrt men det stod på önskelistan. Han köpte aldrig loket. Jag ser framför mig hans fina anläggning och det var inte svårt att köpa julklappar till honom. Det var inte bara lok och vagnar, det behövdes mycket rekvisita för att bygga fina landskap.
Jag googlade på 8888 och det var inte vilket lok som helst. Det var berömt på grund av en konstig incident. Är du intresserad så finns det  att läsa om vad loket 8888 ställde till med.
Tänk vad några siffror kan sätta igång tankeverksamheten. När vi var i Kina berättade guiden att talet 8 var lyckonummer för kineserna. Om man ville ha en bilskylt eller ett telefonnummer med 8 i så kostade det extra. Ni kommer väl ihåg olympiaden 2008 den 8:de augusti. Klockslaget var kanske 8 det med, jag kommer inte ihåg hur det var.
Jag har aldrig tänkt mig något lyckonummer. Man ska kanske ha det och då väljer jag nr 8 även om jag inte är kines.
Söker du lyckotal titta in på den härsidan.

Jag måste avsluta med mina klokord:
OM DU SER UT SOM PÅ DITT PASSFOTO
ÄR DU FÖR SJUK FÖR ATT RESA.
/okänd/

8888888888888888888888

6 kommentarer:

 1. Väcker tankar kan jag tänka...sammanträffande...

  varm kram/caja

  SvaraRadera
 2. Jag har svårt att tro att det är unika besökare, utan att det är antal besök på bloggen som räknas. Det verkar stämma ganska bra med antalet kommentarer och statistikens kurvor och kolumner. Egentligen ganska ointressant, men ser jag att besökssiffran har stigit är det ganska säkert att det också trillat in kommentarer.

  Det är många siffror som har olika magiska betydelser har jag förstått. Jag har inte heller något lyckotal, men kan uppleva att olika siffror har olika personligheter.

  Att 8:an har betydelse för dig förstår jag då du berättar om detta lok och sambandet till din son.

  SvaraRadera
 3. Tankarna går sina egna vägar, ibland med lite vägledning. Roligt klokord idag också!!!

  SvaraRadera
 4. Först, tack för din kommentar till mitt förra inlägg! Jag gjorde återigen reflektionen, när jag läste ditt förra, att vi nästan följer varandra vad det gäller ämnen för inlägg. Nu tänker jag att det där med unika besökare, tror jag inte stämmer. Jag har kommit på att jag blir registrerad själv också, när jag går in på min egen blogg! Turnummer? Jodå, jag håller mig med ett nämligen 4. Men det stämmer sällan, jag tror jag får byta!

  SvaraRadera
 5. Nu vart jag ju intresserad av det här med turnummer!! Sen när jag gick in på sidan, så det första nr jag fick upp var min födelsedag...slumpen?? Lite kul i alla fall. så nu håller jag väl fast vid det.
  Roligt att du vill följa mej på bloggen, jag gör likadant, lägger till och följer dej om det är okey!!
  Ha´en fortsatt bra dag!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Älskar åttor.Så kan man åka åttor på skridskor - också!

  SvaraRadera