måndag 29 juni 2009

Åter till vardagen - det måndag - och varmt!
Denny, jag kommer att sakna dig!
Igår kväll tog vi förväl med orden, vi ses nästa sommar, kanske redan i januari.
Vi har blivit erbjudna att bo i Florida, inte så långt från Maimi, i 1-2 månader.
Det är min ex-makes son, som vill att vi "kommer över" så vi förkortar vintern.
Gratis boende, visst låter det lockande! Tyvärr är vår svenska krona inte mycket värd i Staterna och Borg har ju aviserat sänkta pensioner 2010 - vi får göra en kostnadskalkyl.
Det har varit trevligt med amerikabesök, men nu blir det att återgå till vardagen.

Tack alla bloggkamrater, som trots min tystnad, har hört av er i bloggen och på mail. Många av er känns redan som vänner - det är fantastiskt.
Jag är så glad att jag för 5 månader sedan började blogga, och att jag inte lyssnade på de som tyckte att det inte var något för äldre. Men, sade en person, det finns ju särskilda pensionärsbloggar. Ve och fasa, jag som alltid vurmat för att vi inte ska vara åldersfixerade. Jag har köpt en kylskåpsmagnet där det står "hjärtat får aldrig rynkor". Bra slogan tycker jag.

Nu måste jag bli uppdaterad - hur ni och era barn och barnbarn mår, hur ni haft det i midsommar, om ni gillar värmen, hur era hundar och katter har det, om ni gjort några loppisfynd, om kök och badrum blivit färdiga - ja, listan kan bli lång.
Nu är det så fint väder, så läsningen får nog anstå till i kväll.

Det är varmt och det är mycket badliv i hela riket. Tänk på drukningsrisken.Under en vanlig vecka i Tylösand görs en till två räddningar i veckan, men om det är fint väder kan det bli fem till sex. Anna af Edholm, länskonsulent på Svenska livräddningssällskapet betonar vikten av simkunskaper. Hur är det i skolorna, är det simundervisning för alla?

Har ni ork med politik i värmen? Följ Almedalsveckan i Visby. Gå in på blogg.svd.se/almedalen.

Till sist - en undring! Hur gör vi nu när vi ska resa bort? Jag syftar på alla skriverier i tidningar, att tjuvarna kollar, bl.a. bloggar, om vi är bortresta, och passar då på att plundra våra hem.
Men om jag skriver att jag reser till västkusten - så tji lilla tjuven - lägenheten är inte tom. Jag har hyrt ut den. (En lösning, har ni fler förslag?
Nu går jag ut med min tekopp på balkongen, där det är 27 grader och skugga, livet är härligt.

9 kommentarer:

 1. Det är välan självklart att ni pyser till Florida...ta med polaren och njuuuut av livet. Man lever bara en gång ju
  Kra Bibban

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Ja, tyvärr måste ju besök ta slut men man kan väl hoppas att ni kan åka dit nästa år. Lite långt från oss annars hade man kanske kunnat träffas.
  Du har alldeles rätt det är nyttigt att vår dotter får lite tid ifrån oss, nyttigt för oss alla. Det är också viktigt att hon träffar sin farmor och det tycker jag är jätte viktigt och jag visar inte vad jag känner för svärmor för Matilda. Jag vet ju att hon älskar sitt barnbarn över allt annat och det skulle jag aldrig vilja förstöra.
  Vad tråkigt med inbrott och tråkigheter, här låser man varken hus eller bilen...
  Ha nu en fortsatt fin sommar vecka.
  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 3. Men Halloj. Såg att du varit här på brunnen i midsommar :) Bor ni i närheten? Med all säkerhet sprang vi förbi varandra, jag hade gul medeltidsklänning på mig :) Javisst kommer det att bli inlägg om voffsingen här på bloggen, han är ju bara för söt och kommer att fångas på kort både en och annan gång såklart :) Ha det gott i sommarvärmen, kram

  SvaraRadera
 4. Tack för go kommentar i min blogg. Ja, bloggvännerna det känns så verkliga, och en del av er hoppas jag att jag kommer att träffa en dag när jag flyttar hem till Sverige igen. Har varit borta i 15 år nu varav 13 i Mozambique. Du, ta vännen och åk till Florida. Lev på blodkorv och vitkål ett tag så fixar det sig. I morgon kan det vara försent. Min mor sa alltid att hon skulle vilja komma och besöka mig, men hon sköt upp det och till sist var det försent. Min yngste son har varit här ett flertal gånger, men inte den äldste. Det känns så gott att någon ur ens familj vet hur man har det, vet hur man bor och hur livet här fungerar. Han stannade 3 månader varje gång han kom, men nu tar jobb och karriär all hans tid. Jag åker snart på semester till Sverige i juli, augusti, men det talar jag inte om i bloggen, så det blir nog bara en lång paus. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera
 5. Låter som ett perfekt upplägg med en extra stund i solen. Man ska heller inte lägga för mycket av sin tid på bloggen när det verkliga livet ska levas... Det är därför jag heller inte bloggar så hårt just nu, vädret är vackert, Esset ofta i närheten och vi håller på med flytten och livet. Bloggen var verkligen en hit också för mig! Så keep on blogging... KRAM!

  SvaraRadera
 6. ssåååå mysigt i florida!

  SvaraRadera
 7. Hej! :lol:

  Jag hoppas att ni får ihop det, så att ni kan åka till Florida, jag håller alla tummar jag kan.

  Själv har jag varit nere i Bayern i Tyskland och hälsat på älsklingens föräldrar. Mycke konstig mat finns det där, eller vad säjs om pannkakssoppa, bestående av strimlad tunnpannkaka i klar buljong, vilket tydligen skall vara en delikatess som jag inte kan förstå. I övrigt är maten, i mitt tycke, för söt, för vit och för fet där nere, men ölen är god.

  Så det var gott att få blanda sej en sallad med fetaost, oliver, olika slags grönsaker och skinka när vi kom hem.

  Med tanke på alla skriverierna så talade jag inte om att jag var ute och reste och blogga gjorde jag där i från.

  Ja du har rätt i det här med ålder, varför skall man söka sej till sin egen åldersgrupp, det är väl bättre att söka sej till den som man kan ha ett intressant utbyte med.

  Jag är glad att ha fått kontakt med dej och jag gillar din blogg jättemycke ;)

  Solvarma kramar från Irene 8)

  SvaraRadera
 8. Hej på dig.
  Hoppas du hämtat dig från besök och sommarvärmen nu.
  Det är svalt och vått just för tillfället.

  Försök komma iväg nästa år. Det är nog en upplevelse som du aldrig får igen.

  Smart att hyra ut lägenheten när man är bortrest. Det är nog så man får göra för att slippa inbrott och fanstyg.

  Återkommer inom kort till dig igen.
  Ha nu en flotters söndag.
  Kramen Synne.

  SvaraRadera
 9. Hoppas ni kan åka till Florida låter härligt , Ha en jätteskön sommar så höres vi vidare kramen Elisabeth i Uppsala( där det regnar just nu )

  SvaraRadera