fredag 12 juni 2009

Idag skriver jag om pengar.
Jag har varit på banken i dag. Det var lång väntetid och då funderade jag på - ja, just pengar.Alla de, som tillsammans med mig, satt och väntade på sin tur - vilket förhållande hade de till pengar.

De som stod i kön där det stod "FÖRMÅNSKUNDER" ja, de har det gott ställt. Man måste ha några hundra tusen för att slippa ta nummerlapp och få stå i den kön. Kanske har folk med mycket pengar väldigt bråttom - de ska kanske ut och handla och bättra på landets finanser?

Tre- barns -mamman, som jag såg hade 2 inbetalningkort i handen - varför betalar hon "över disk" när det kostar 50 kronor per inbetalning. Sista inbetalningsdan, kanske hade hon lånat pengar för att kunna betala i tid.
Paret som såg så förälskade ut och väntade på sin bankman - förstod av deras samtal att de skulle köpa hus- hoppas de gör en bra affär.

Jag hann med flera funderingar innan det blev min tur. Och väl här hemma fortsätter mina funderingar ang. pengar.

Samtidigt som världen är inne i den värsta lågkonjukturen sedan 1930-talet, med arbetslöshet och allt vad det för med sig, så ger Real Madrid den fiansiella fartblindheten ett ansikte.
Real Madrid köper Cristiano Ronaldo av Manchester United för 100 MILJONER EURO.

Ola Billger i Svd sätter det hela i perspektiv och skriver: För en miljard kronor kan du småshoppa, tröstäta, dricka upp eller spela bort 2000 kronor i timmen dygnet runt i femtio år. Och ändå ha 130 miljoner kvar på kontot. (Ola Billger får stå för uträkningen, jag orkar inte räkna)
Du kan betala lön till 100 sjuksköterskor i 30 år, eller stå för barnbidraget till 1000 barn i 30 år. Ja det finns många jämförelser, de här får räcka.

Jag vill komma med ett litet råd om ni har några pengar över och som ni skall spara.

LÄGG DEM INTE I MADRASSEN.......

En kvinna i Israel som ville överraska sin mamma genom att ersätta hennes gamla madrass med en ny ångrar bittert sitt tilltag. Det visade sig att madrassen innehöll moderns livsbesparingar,närmare åtta miljoner kronor.Kvinnan begav sig till soptippen i en desperat jakt på madrassen. men utan framgång.

Sköt om er och ha en trevlig helg.

8 kommentarer:

 1. Ja, det här med pengar är intressant ur alla synvinklar. Fick några tusenlappar tillbaka på skatten, tankade bilen och var på Ica-Maxi, kände mig rik för ett litet ögonblick men sedan var pengarna slut!
  Ha en fin Fredags kväll och en Trevlig Helg så klart!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 2. Ja, det där med pengar är alltid intressant. Har man lite pengar över och vill sätta in dem eller förvalta dem på rätt sätt det är alltid frågan, aktier eller fonder, eller lägga dem i madrassen. Tur att man inte har så stora problem med detta.
  Hörde det där om madrassen och åtta miljoner, undrar hur man skulle reagera om man hade gjort så själv av misstag. Tur att man inte har dessa pengar så då behöver man inte fundera.
  Ha de gott
  Kramiz Britt

  SvaraRadera
 3. Själv känner jag mig fartblind eftersom vi, Esset och jag, har köpt den dyra lägenheten som pengar som man får fem hus för i Lilla byn -minst. Sedan kommer det en avgift på det! Ojojoj... Fst jag brukar sansa mig och inse att så ser det ur i huvudstaden- lägenheten är ju säljbar, om och utifall... Hoppas att du har en bra helg, jag kollar bridge på BBO, från SAn Remo och på Zia i USA! Fasiken, han kan lira kort han! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Ja det stämmer med ordstävet mycket vill ha mer,o fantar fler , orättvisa i världen , de flesta önskar sig mer för att de inte har andra vill ha mer fast de har,, jag håller på att läsa boken Änglar o Demoner den e bra hoppas du fick en bra filmkväll kram

  SvaraRadera
 5. Ett mycket tänkvärt inlägg:) Och vilken fin blogg du har. Kommer gärna tillbaka och hälsar på igen.
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 6. När min gamla svärmor levde, gömde hon pengarna under mattor och under bord..hihi man kände knölar under föttern.
  Kram Bibban

  SvaraRadera
 7. gud så tragiskt..madrassen alltså.

  SvaraRadera
 8. Oj då får jag nog plocka ut alla mina miljoner ur madrassen..Ha ha ha nej där finnes nog inte ett öre tyvärr...Kram

  SvaraRadera