tisdag 16 juni 2009

JAG ÖNSKAR ER EN RIKTIG GLAD MIDSOMMARmed att visa hur du gör midsommarkransen till dig själv eller någon som du tycker skall ha den på sina lockar.

Linda flortejp runt en ståltrådsstomme. Täck öglan med ett blad.
Fäst blommorna i små knipen en efter en med ståltråden och surra runt ett varv innan det är dags för nästa knippe. Enkelt eller hur??? Klövern är en utmärkt blomma för kransar eftersom den är så fyllig. Här är det vitklöver, rödklöver och gullklöver. Du kan torka den här kransen och hänga den på dörren.

Bilden av klövervägen är tagen förra året på landet. Flickan med kransen kommer från aftonbladet och är tagen av Magnus Torle.

Ha en trevlig midsommar och glöm inte att plocka 7 sorters blommor.
Jag återkommer efter midsommar med hur min midsommar har varit. Vi har fullt program hela helgen. En önskan - inget regn!

5 kommentarer:

 1. Vilken fin midsommarkrans det blev. Får göra en sådan nästa år när man kan gå ut och plocka blommorna. Kommer hem fr lass i morron middag, men jag kommer inte att vara så alert för blomplockning då
  Ha en riktgit skön midsommarhelg
  Kram Britt

  SvaraRadera
 2. Hej Viola!

  Vackert namn du har förresten.

  En underbar krans flickan bär och många tack för beskrivningen, men vad är flortejp för nått?

  Men du vad gör jag, jag har ju redan min drömprins, lägger jag sju pojkar under kudden och drömmer om blommor då?

  Solvarma kramar från Irene

  SvaraRadera
 3. Oooops där var jag för snabb, glömde ju att önska dej en

  Riktigt SKÖN och GLAD MIDSOMMAR!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Hallå där! Hoppas du får en härlig midsommar utan regn. Jag boar nog in mig på glasverandan. Och visst blir det väl en sillbit och en nubbe (om jag nu har någon). Nä, jag surar inte - jag brukar gilla läget!

  SvaraRadera
 5. Hej vännen hoppas du hade en fin midsommarafton utan regn , här var det iaf uppehåll ,jag jobbade jue så det spelade eg ingen roll ,men det var ju skönt för de som var och dansade runt en midsommarstång, en mkt fin krans ud gjorde på bilderna ,,ha det gott vännen kramis

  SvaraRadera