lördag 8 augusti 2009

En underbar vecka!Vilken underbar vecka det har varit.Jag har inte gjort något särskilt, bara funnits till.
Jag har suttit på balkongen och löst korsord, bloggat och läst fatt tidskrifter m.m. som jag lagt i korgen för att läsa när jag har tid och lust. Det blir roligare att läsa när man kan sitta ute.

De flesta måltider har vi ätit ute. I går kväll var det fredagsmys - gravad lax och dillpotatis med ett jättegott vin. Det är värt att prova, 79 kronor kostar det. Vi satt ute till klockan 23, och det utan att frysa.

Idag på f.m. besökte vi torget. http://www.bondensegen.com/ . I fyra lördagar säljs närproducerad mat och grönsaker. Det var långa köer till alla stånden. Vi hade inte tålamod att stå i kö. Ett var viktigt - potatis. Just nu står herrn i köket och skrapar den inköpta potatisen. Han är lyrisk, den är jättefin, troligen alldeles nyupptagen. Det skall bli gott till entrecoten, som skall grillas.
Eftersom det sker på balkongen är grillen elektrisk, jag tror inte att man får grilla på riktigt på balkonger. Röken kanske lockar ut brandkåren.

Nu är det bara att hoppas att det fina vädret fortsätter för oss.
Önskar er alla en trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Ja man behöver inte göra så väldans mycket för att livet ska vara underbart. Det räcker med det lilla ett korsord en bok och god mat..:)
  got got
  Kram Bibban

  SvaraRadera
 2. Mmmm! Nyupptagen potatis! Kan det bli bättre?

  Kramen!

  SvaraRadera
 3. Godmorgon.
  Hoppas det är sol där du sitter på din balkong och njuter. Här är den iallafall inte. Regnet har bokat fast plats här hos oss. Tror det kommer regna helt tills det övergår till snö....

  Så skönt det var att se dina kantareller på bilderna. Jag ska ut och se efter de idag med. Ja i regnet. Nu orkar jag inte hålla mig inne längre.
  Har regnkläder och stövlar. De är till för att användas :D

  Stenfrukter tål inte jag heller. Men jag syndar lite. Genom att ta en allergitablett kan jag njuta lite av frukt och bär. Det får kosta mig en tablett, för det är så gott....
  Så maken kan ju prova det. Det är min läkare som sa att man kunde göra så.

  Jag är glad för att jag tog steget och opererade mig. Att gå och vara rädd för att läcka hela tiden tar på. Jag hade problem med urininkontinens efter att jag fick kikhosta för 4 år sen. Blev opererad i april. Det bästa jag gjort.

  Inte kom det något rådjur inte.... Men det gör inte så mycket. Det är skönt att sitta och se ut iallafall. Det är så stilla tidigt på morgnarna.
  Har inte en aning om hur mycket lodjur eller gaupe som det här, vi har. Men rådjurstammen är stor, liksom älgstammen.
  De är ju så rädda för rovdjuren här så man förundras lite. Speciellt vargen. Men jag är nog mera rädd för en älgko med kalv när jag är ute i skogen. Vargen drar sig undan. Det gör inte älgkon!

  Åka till Åland. Så skönt det låter. Skulle gärna ha följt med. En liten båttur med allt vad det innebär är aldrig fel. Avkoppling kallas det för. Njut av den turen nu.
  Här ska jag ordna lite frukost. Maken kommer snart ner. Han ska på jobb igen. Posten ska alltid fram vet du....
  Kramen på dig.
  Synne.

  SvaraRadera