måndag 31 augusti 2009

Tänk om jag skulle ........


Vissa tankar bitar sig fast hos mig. De kommer tillbaks med jämna mellanrum.
Det kan vara olika saker som jag skulle vilja göra eller pröva på .Oftast far tankarna iväg och det är bara att konstatera att mycket är ogenomförbart i verkligheten. Men det är ju inget fel att låta fantasin skena iväg.

Jag har en idé att bli "konsumentrebell" under ett år, vilket skulle innebara att jag bara handlar
det mest livsnödvändiga. Maten blir ett undantag, den är en glädjekälla i tillvaron. Men allt det andra som jag egentligen kan vara utan.

Den här idén fick jag när jag läste Ann-Christin Grammings bok "KÖP INTE DEN HÄR BOKEN."

Hon utmanade sig själv med ett köpfritt år.Hon avstod från onödiga inköp, cafébesök och nya kläder. Hon förde dagboksanteckningar och bloggade , vilket resulterade i den här boken. Hon skriver att hon fick mer tid tillsammans med sin familj och att hon hade sparat en del pengar. Hennes medvetande om miljö och konsumtion ökade. Och hon levde ett gott liv utan att konsumera.

Antagligen blir det inget av den här idén - men, tänk om.

Men först måste jag köpa en ny säng - frågan är om det är livsnödvändigt. Svaret är ja. Min rygg måste ha ett fastare underlag när den vilar.

En annan aspekt med den här idén är att jag kan ses som svikare. Jag menar att i dessa kristider uppmanas vi ju att konsumera. Hjulen måster börja rulla, säger regeringen.
Som så många andra idéer måste jag lägga dem på hyllan. Jag väntar på bättre tider.

"Köp inte den här boken," är utgiven av Hexa förlag. http://www.hexaforlag.se/

5 kommentarer:

 1. Jag kan nog hänga med där i tanken om att bli konsumentrebell. Tack för dina tankar. Ska kolla upp boken:)
  kram Lallis

  SvaraRadera
 2. Ny säng, vilken lyx. Be Herrn att trycka upp en playwood skiva på undersidan, då ska du få se på "fasthet"! Bäst att skriva "skämtflagga" så det inte blir några upprörda kommentarer ifrån din sida av Bloggosfären, idag behandlar jag just hur mycket humor tål vi och i vilken form på Smärt och Patientbloggen Jernsaxen.
  Polargrevinnan vad tycker du är kul?
  Kram ifrån Oumberlige Peter!
  PS: Ha en fin dag och ge Er nu iväg och köp/beställ en ny slaf!

  SvaraRadera
 3. Ingen bok för Spader som finner en enorm glädje i att shoppa -trots att det råder köpstopp på många avdelningar...

  SvaraRadera
 4. Ha, ha! Jag är ofrivillig konsumentrebell just nu. Men å andra sidan blir det lite sport det här med att klara sig på så lite som möjligt. Tråkigt när det går ut över maten bara...
  Men allting har en ände och så småningom ska jag nog kunna handla på ett lite mer "normalt" sätt igen!

  Kramen!!!

  SvaraRadera
 5. Väldigt tänkvärt, många gånger shoppar man fast man inte behöver egentligen, men jag kan tycka det är roligt när man gör vissa fynd fast man inte behöver sakerna. Få ta och läsa boken, tack för tipset. Hoppas du får tag på en riktigt skön säng.
  Ha de gott
  Kramiz Britt

  SvaraRadera