söndag 18 juli 2010

Titta det regnar!


Det har regnat i natt. Jag vaknade av något konstigt ljud och tittade ut - det störtregnade.
Nu klockan 10 på f.m. skiner solen och vi har ätit frukost på balkongen omgiven av våra blommor.
Temperaturen är 22 grader och det kommer nog att bli ännu en vacker sommardag. Regnet ska komma på natten, en önskan många har.
Några som önskar regn är bönderna. Vi var på landet igår och gick förbi den här åkern. Det kan inte bli någon bra skörd för den här bonden.


Jordgubbsodlaren vattnade sin domäner. Rikligt med jordgubbar har resultat blivit.

Vi plockade 24 liter. Fel att säga vi, för det var herrn som plockade. Min rygg vill inte vara med på sådana aktiviteter

Det var lättplockat och bären låg så fint nästan inbäddade i halm. Inga jordiga gubbar här inte. Äta får man ju göra så mycket man vill. Och det ville jag - det blev lunchen. Vi fryser in jordgubbarna och tar fram efter hand och kokar sylt till morgonens yoghurt. Till vinterns tårtor smaker det också bra med jordgubbar.


Ibland kan jag sakna en liten jordplätt men jag försöker göra balkongen sommarvacker. Plantorna jag sätter på våren, glömmer jag lätt att de blir stora. De två verbennaplantorna såg så ynkliga ut i den stora krukan - men inte nu längre.


Här frodas fuxia med lobelia och snöstjärnor i en självvattnande kruka.

Krukor med lyckliga lotta, prästkrage och petunia har jag också lyckats få plats till.
Lavendel och en lång låda med kryddor är ett måste. (Inte med på bild).
Vad är en balkong utan pelargoner? De sitter på räcket. Golvytan som är kvar måste vi ha att gå på - inte en planta till - jag måste hejda mig, som Robban säger. Vilken härlig sommar det är, kanske lite för varmt ibland. Vi har en stor lind som skuggar balkongen så det har blivit en del korsordslösande där.
I fredags var vi hos vänner som bjöd på grillad röding. Underbart gott. Vi satt ute på terrassen till klockan ett på natten och spelade bridge. Vilken sommarnatt., något att lagra i minnet när snön ligger vit på taken i vinter.
Vi har energiska vänner - i eftermiddag skall vi på trädgårdsfest - spännade. Vi har gäster på vintern och går bort på sommaren. En gäst har vi ju från Florida. Han älskar sill och lax, så det har vi bjudit på. Han har hyrt bil och far omkring och hälsar på släktingar, men i veckan skall vi gå ut och äta tillsammans. De flesta restauranger har flyttat utomhus, härligt när vi har riktig sommarvärme.
Ha det så bra alla bloggare. Det är inte alldeles dött på bloggfronten trots semestrar. Jag hinner inte kommentra så mycket, det blir nog någon sömnlös natt - förträffligt att läsa bloggar.

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig balkonggrönska du har! Det borde vara lag på att varje lägenhet skulle ha en balkong, så att det finns möjlighet till sol, luft och en liten planteringslåda om man känner för det.

  SvaraRadera
 2. Oj vad Verbenan är fin!! Vi vill också ha lite regn, och på natten då förstås ;-) Det är nåt jag saknar, självplock av jodgubbar! Det finns ett par ställen men de är "tingade" redan från åren innan... Ha en fin dag, KRAM!

  SvaraRadera
 3. Jättefina Pelargonier har du.... Jag har tänkt torka jordgubbar i år, läste om det....så kan man strö över filtallriken, sedan när snön yr utanför husknuten!!

  SvaraRadera
 4. SOMMAR!!!! vilka härliga bilder du tagit!
  Man kan känna dofterna av solvarma jordgubbar!

  SvaraRadera
 5. Underbara somriga bilder. Solen och värmen har gjort underverk. Vattna kan vi ju göra för det mesta men solbrist kan vi inte föra mycket åt

  SvaraRadera
 6. Det låter som om sommaren är snäll mot dig, Viola! Jordgubbar och bridge. Behöver en kvinna någonsin mer- jo, några vackra par skor också kanske?

  SvaraRadera