fredag 30 juli 2010

Fängelse!


Anders Sundelins porträtt i Fokus den 29 juni visar en polischef som under karriären var både hatad och dyrkad.
För en timmes sedan dömdes Göran Lindberg till sex och ett halvt års fängelse. Det har i media och radio spekulerats om bevisen skulle hålla för att att han skulle kunna dömas för våldtäkt, om inte skulle det bli bara böter. Det blev fängelse. Många med mig har funderat hur denna man är funtad.Jag hörde på God Morgon Sverige när förre rikspolischefen Björn Eriksson berättade att det kom som en chock när han fick veta anklagelserna mot Göran Lindberg. 300.000 i skadestånd till de utsatta kvinnorna- plåster på såren - kan pengar ersätta vad de råkat ut för. Processen fortsätter antagligen med överklagande - Högsta Domstolen kan gott lägga till några år.

8 kommentarer:

 1. Jag tycker 6,5 år låter lite. I egenskap av sin befattning borde det automatiskt dubblas - minst! Jävla äckel...

  SvaraRadera
 2. Tack för ett återseende med Anundshög. Det är så länge sen jag var där. Det är ett ställe som andas historia det du. Var där ett år när det var tornerspel där.
  Har ännu inte funnit ut vad de där cirklarna användes till. De som slutar som en labyrint...

  Har läst om polischefen och tycker nog rätten var för snäll med honom. Han har ju faktiskt utnyttjat sin ställning!

  Bllir så glad när du gillar mina inlägg. Det är ju därför man skriver egentligen.

  Hur är det med din gubbe? Hoppas så mycket att det ska gå bra. Så ge inte upp!

  Nu regnar det här med. Verandadörren är öppen och det plaskar och smattrar så mysigt på nått vis. Jo är nog galen,men jag älskar regn. Det började vräka ner igår. Har hållit på hela natten och fram till nu. Det tar nog aldrig slut.

  Ha nu en skön helg du och guben.
  Kramen Synnöve.

  SvaraRadera
 3. Om det ska finnas någon rättvisa som är rättvis så kan man inte dubbla ett straff pga någons ställning.
  Det ni gör är att applicera er egen moral och er egen sexualsyn på fallet vilket är vidrigt.
  Han är en snuskgubbe men det är inget brott, frågan är om regelrätt våldtäckt verkligen begåtts.

  SvaraRadera
 4. Vem f-n har skrivit kommentaren ovan? Visserligen tycker inte jag heller att någon ska dömas strängare pga sin ställning, men det är väl snarare så att man tar extra hänsyn till hans ställning och dömer honom med ett kortare straff. Han törs antagligen inte överklaga för då får han ett strängare straff! Alla förhör dessutom bakom lyckta dörrar! Beskrivningen i domen var så motbjudande att det var svårt att referera i radion. Sedan är det mycket "kränkande" att den här anonyme personen säger att ens egen sexualsyn har med det här att göra. En snuskgubbe kan han inte heller kallas. HAN HAR BEGÅTT SVÅRA BROTT. Där han förnedrat kvinnor och förutom vde bevisade våldtäkterna, även koppleri, tagit kontakt på Internet på minderåriga. Och nekar till allt utom sexköp och han vill inte ha vård, trots att han uppenbarligen är sjuk!

  SvaraRadera
 5. Någonting är RIKTIGT fel, när man "håller en sjuk sexmissbrukare" om ryggen som den anonyme kommentatorn gjorde här ovan.....

  Sexbrott sker dagligen i vårt land (och över hela jorden) och både kvinnor och barn (både pojkar och flickor) får men för livet av dessa sjuka handlingar.
  Högre straff åt ALLA som ägnar sej åt denna typ av brott!
  Så tycker jag!

  Och förresten kan inte pengar lindra det dom utsatts för, men en hårdare dom mot gärningsmännen hade väl åtminstone känts mer rättvist?
  För vad tror folk att dom gör när dom kommit ut igen då?

  Huh!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 6. När man så grovs sviker och missbrukar sin förtroendepost som han gjort, måste straffet bli högre än för en "vanlig" sexförbrytare. Att som Widget försöka göra gällande, att han bara är en snuskgubbe, är ett konstigt sätt att resonera på. Och vad är en snuskgubbe egentligen? Man får tycka och tänka hur snuskigt man vill, men man får inte skada andra människor.

  SvaraRadera
 7. Jag är så pessimistisk så jag tror så här :
  Göran Lindberg hade "oturen" att åka fast - det förekommer förmodligen mycket mera än vad vi kan föreställa oss :(
  Folk med sjuka åsikter /fantasier/böjelser finns överallt- inom alla samhällsklasser thats it...

  SvaraRadera
 8. Can I submit your publish to my wordpress weblog?
  I'll add a inbound link to your forum. That’s one really nice post.

  my blog - having trouble getting pregnant with second baby

  SvaraRadera