tisdag 26 maj 2009

Modern krigsstrategi:Våldta, tortera och döda mammor.

Just nu pågår kampanjen Rädda mammorna där Röda korset samlar in pengar för att kunna hjälpa mammor i krig.

Jag har i många år engagerat mig i Röda Korset. Jag har suttit i telefonjour,varit frivilligledare, kassör och vise ordförande och detta ideella arbete har givit mig mycket. Nu har jag trappat ner men gör så kallade punktinsatser. En sådan insats är nu att jag hjälper till att räkna de pengar som samlas in. Under lördag och söndag samlade våra bössinsamlare drygt 9.000 tusen kronor.

Idag används mammor som strategiska måltavlor i krig. De våldtas, stympas och dödas för att sprida skräck och för att splittra familjer.

Det här är ett sätt att föra krig. Och det är en strategi som fungerar. Den lämnar efter sig övergivna samhällen, föräldralösa barn, psykiskt och fysiskt sårade, kaos och död.Och samtidigt är det mammorna som ska reda ut kaoset, och försöka skapa sig en normal tillvaro. För männen är ju ute i krig.

Röda Korset är på plats för att hjälpa skadade, våldtagna och torterade. Och för att efterforska saknade och återförena familjer.

På söndag den 31 maj sänder TV 4 klockan 20 en insamlingsgala, och jag hoppas att det kommer in mycket pengar till Röda Korset. Här får du en länk om du vill läsa mer om vad mammor varit utsatta för http://www.redcross.se/ och klicka på rädda mammorna.

5 kommentarer:

 1. Världens sämsta strategi -tyvärr fungerar det!?! Så klart att Spader skänker pengar! KRAM!

  SvaraRadera
 2. Jag läste om det där i Henry. Helt otroligt att det är fortvarande möjligt på moderna tider. Men vissa saker bara återstår.
  Det är viktigt arbete du har gjort. Jag hoppas på att få mer tid nu framöver att arbeta idéelt själv också. Kanske inom röda korset, man vet aldrig. Fick medlemskapet när vi hade första hjälpen i skolan. Har inte hunnit sätta mig in i vad jag möjligen kunde göra för nytta i föreningen. Kommer du på någonting, säg till. Behövs det folk här i Västerås? Har engagerat mig i FA, Hrf och länge sen i Amnesty i Finland.

  Ha en skön dag!!!

  Kramkram

  SvaraRadera
 3. Jag, håller också med att det är världens sämsta strategi som tyvärr fungerar. Tänk så många kvinnor och barn som blir utsatta. Viktigt arbete du har gjort och gör fortfarande. Allt fler borde ställa upp.
  Ha en bra dag.
  Kramiz Britt

  SvaraRadera
 4. jag har skänkt lite pengar. är med i röda korset sen länge :-)

  SvaraRadera
 5. Eftersom min mamma var i Tyskland under kriget och kom hit med de "vita bussarna" är jag självklart med i Röda Korset...

  Så småningom kanske det blir lite idèelt arbete härifrån också... Ska bara se vart vi landar efter f-kassans märkliga beslut...

  SvaraRadera